Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Zwamvorming en bestrijding

Op het moment dat u last heeft van vochtproblemen kunt u te maken krijgen met zwamvorming. Het is in dat geval van belang om daar krachtig tegen op te treden. Vraag online verschillende offertes aan bij specialisten uit de buurt en zorg op die manier voor de juiste zwambestrijding. U zorgt er op die manier voor dat u de overlast door huiszwammen kunt oplossen.

Zwammen en bestrijding

Huiszwammen en schimmels kunnen zich als micro-organismen ontwikkelen, op het moment dat de temperatuur en vochtigheid naar wens zijn. Zij voeden zich met bestanddelen uit bijvoorbeeld het hout, waardoor dit wordt aangetast en u te maken kunt krijgen met houtrot. De schimmeldraden kunnen bovendien tot diep in het hout doordringen, waardoor hier grote schade aan ontstaat en er zelfs een onveilige situatie kan voorkomen. Schimmels hebben een vochtigheid nodig van 90%, met stilstaande lucht. Door de vochtige omgeving weg te nemen of voor ventilatie te zorgen kunt u de ontwikkeling van de schimmels en zwamvorming tegengaan. Vochtproblemen vormen de basis voor de ontwikkeling van schimmels, maar het is het gebrek aan ventilatie dat voor de daadwerkelijke schadelijke gevolgen zorgt.

Last van huiszwammen

Heeft u te maken met de huiszwam, de merulius lacrimans? Deze ontwikkelt zich bij de juiste gunstige omstandigheden. Zwamvorming kan de totale ondergrond vernietigen, waardoor het van belang is om dit goed in de gaten te houden en hier tijdig wat aan te doen. U kunt de huiszwammen herkennen aan een roestbruine kleur die eruit ziet als een soort lap. Bovendien hebben ze een verdikte geplooide rand, die laat zien dat de zwam zich goed heeft kunnen ontwikkelen. Daarnaast zullen de zwammen over het algemeen waterduppels afscheiden. De kruidige en aan houtrottend denkende lucht zorgt ervoor dat u de zwamvorming doorgaans gemakkelijk op kunt merken.

Verzakking van de houten vloer

Indien u de zwamvorming niet tijdig bestrijdt kunt u onder andere te maken krijgen met een verzakking van de houten vloer, als het gevolg van gebroken balken.

In dat geval dient u de zwambestrijding zeer grondig uit te laten voeren, door het rottende hout volledig te laten verwijderen en verbranden.

Het is anders niet meer mogelijk om het hout opnieuw stevig genoeg uit te voeren en de zwamvorming volledig tegen te kunnen gaan.

Wat dat betreft hebben vochtproblemen in de vorm van zwamvorming aardig wat voeten in de aarde, met name wanneer u hier te lang niets aan doet.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Schimmels en zo...

Schimmel in vochtige ruimtes
Schimmel- en mosvorming op buitenmuren
Schimmel op kitnaden
Schimmels achter behang.
Schimmel in de kelder
Schimmel op plafond.
Schimmels zijn levende en groeiende organismes
Schimmels trekken insecten aan.
Vocht sloopt elk gebouw.