Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Eerst gevel reinigen en repareren

Wilt u een gevel repareren, of deze impregneren en er daarmee voor zorgen dat u geen last zal hebben van vochtschade? Het is eerst van belang om deze goed te reinigen, net als wanneer er een scheur of een barst in zit. Zorg ervoor dat u de scheur goed schoonmaakt en maak vervolgens gebruik van een stofzuiger om ook het stof weg te kunnen zuigen. Wilt u een gevel impregneren of repareren die nog goed in tact is? Dan kunt u volstaan met het schoonspuiten van de gevel. Laat deze vervolgens weer goed drogen, om met het repareren te kunnen beginnen.

Vrijmaken van vuil

U dient de gevel allereerst goed te reinigen, waarvoor u gebruik kunt maken van water onder hoge druk. Dit is in de meeste gevallen voldoende om het vuil van de gevel af te spuiten. Het zandstralen of waterstralen is alleen interessant op het moment dat er sprake is van meer vuil op de gevel, dat u er niet zomaar vanaf kunt krijgen. U kunt de gevel reinigen en de gevel repareren, door deze goed schoon te maken en op een schone muur aan de slag te gaan.

Reinigen van de buitenmuren.

Gevel diep reinigen

Is er sprake van aanslag door mossen of algen? Zorg dan voor een meer grondige reiniging, net als wanneer er sprake is van roetdeeltjes of wellicht graffiti. In die gevallen dient u er met de grondige reiniging voor te zorgen dat de poriën van de gevel goed schoon worden. De poreuze structuur zorgt ervoor dat het vuil er gemakkelijk in kan gaan zitten. Zorg ervoor dat u dit weet te verwijderen, voordat u start met het impregneren of het repareren van de gevel, aangezien het vuil anders achter zal blijven en voor nieuwe problemen kan zorgen.

Gevel moet voorafgaand aan impregneren eerst hersteld worden middels steen en voegvervanging of reparatie.

Impregneren van de gevel

Na het reinigen van de gevel kunt u van start gaan met het impregneren of het repareren van de gevel, afhankelijk van het doel dat u voor ogen heeft.

U brengt een beschermende laag op de gevel aan, waaronder zich geen vuil meer zal bevinden. Dit betekent dat u als het ware met een schone lei kunt beginnen en u de mogelijkheid heeft om het vuil daadwerkelijk buiten de deur te houden.

U kunt zelf een gevel reinigen, of hiervoor online vrijblijvend meerdere offertes aanvragen bij specialisten in de buurt.

U weet dan precies waar u aan toe bent, zodat u zich daarop kunt instellen.

Impregneren van de buitengevel


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Impregneren werkt alleen goed bij een goed onderhouden en gave gevel (stenen en voegen in goede conditie)