Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Condens door slechte ventilatie

Hoofdpijn en vocht door slechte ventilatieU kunt te maken krijgen met condens in huis door slecht ventileren.

Er blijft dan vocht in de woning achter dat niet goed weg kan, waardoor u te maken kunt krijgen met vochtproblemen.

 

Het is van belang om de condens tijdig te herkennen en maatregelen te nemen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat zich schimmels kunnen vormen.

Oorzaak

Om de condens door slechte ventilatie tegen te gaan is het verstandig u allereerst te verdiepen in de oorzaken van oppervlaktecondensatie. Condens op mure kan bijvoorbeeld ontstaan als gevolg van een plotselinge toename van de luchtvochtigheid. Met name in de keuken, in de badkamer en de wasruimte komt dit veel voor. Daarnaast komt het voor in de slaapkamer, als het gevolg van menselijke uitwaseming.

van

Daarnaast kan een eventueel aanwezige koudebrug ervoor zorgen dat er condens door slechte ventilatie achterblijft. De koudebrug zorgt voor een afvloeiing van de warmte van de binnenmuren naar buiten, waardoor de binnenmuur kouder wordt op de contactplekken met de brug. Als het gevolg hiervan zal er condensatie optreden en dient u dat tegen te gaan.

oppervlaktecondensatie

Tenslotte kan er condens bij slechte ventilatie ontstaan op het moment dat er bouwzouten in de steen of mortels aanwezig zijn, omdat de zouten vocht aantrekken. Bij afwezigheid van voldoende isolatie kan er een zelfde probleem ontstaan, aangezien de temperatuur van plafonds of muren dan structureel te laag kan zijn.

Juist ventileren

Om de condens door slechte ventilatie tegen te gaan kunt u in principe maar gebruik maken van één mogelijkheid: beter ventileren.

Zorg ervoor dat u de overmaat aan condens op de muren en andere oppervlakten afvoert.

Houd er rekening mee dat het vocht in de lucht zit, maar ook in de gordijnen, het tapijt en bijvoorbeeld het behang.

Zorg ervoor dat de frisse buitenlucht de gelegenheid krijgt om op te warmen en vocht op te nemen, om dit vervolgens weer naar buiten te laten stromen.

 


Advertenties

Advertenties


Condensvorming herkennen en tegengaan

Probeer de ruimten met condens op de muren en op andere plaatsen te herkennen en daar wat aan te doen. Maak gebruik van de benoemde luchtwisseling, of zorg voor kierventilatie.

U kunt de condens dor slechte ventilatie dan tegengaan door voor een gelijkmatige luchtuitwisseling te zorgen.

Houd er echter rekening mee dat de ruimte niet teveel afkoelt, aangezien het dan niet meer mogelijk is om vocht af te voeren.

Des te kouder de buitenlucht is, des te korter de ventilatietijd kan zijn.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.