Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Verhelpen van oorzaken

Heeft u te maken met vochtproblemen, of is er sprake van lekkage? Zorg er altijd voor dat u de oorzaak weet te achterhalen, zodat u die grondig kunt aanpakken. Een specialist bij u in de omgeving kan u van dienst zijn met speciale apparatuur als een endoscoop, bijvoorbeeld om vochtproblemen in de spouwmuur vast te stellen, iets dat u zelf niet zomaar kunt. Op die manier kunt u zich richten op het vinden van de oorzaak van de vochtproblemen, om deze daadwerkelijk op te lossen en niet alleen de symptomen te bestrijden.

Horizontale afdichting

Op het moment dat u de oorzaak van vochtproblemen wilt oplossen kunt u zich onder andere richten op de horizontale afdichting van een gevel. Indien er vocht in de kruipruimte staat of dit via de gevel van de kelder naar binnen dreigt te komen kunt u te maken met de capillaire werking van de gevel. Dit betekent dat het vocht als het ware omhoog gezogen wordt. U kunt dit tegen gaan door gaten in de muur te laten boren en een injectiemiddel in te brengen. Dit zorgt voor een horizontale afdichting, waardoor de vochtplekken hoger op de gevel zullen verdwijnen en u de oorzaak heeft kunnen aanpakken.

Horizontale afdichting

Afdichting van de kelder of kruipruimte

Heeft u het idee dat er sprake is van stuwvocht of de hydrostatische druk van grondwater, waardoor dit de kelder in dreigt te komen? Indien er sprake is van vocht in de kelder of de kruipruimte is het van belang om na te gaan of er voldoende sprake is van afdichting. U kunt het best gebruik maken van afdichting aan de buitenzijde, al vormt afdichting aan de binnenzijde een alternatief als dat niet mogelijk is. Bij nieuwbouw kunt u gebruik maken van een betonnen kuip, om de indringing van water of vocht zo goed mogelijk tegen te gaan.

Lekkage via de kim door hydrostatische druk van het grondwater

Lekkage aan het dak verhelpen

Is er sprake van een lekkage aan het dak? Bij een plat dak is vaak een scheur of een slechte naad in het dakbedekkingsmateriaal de oorzaak, of kan het zijn dat de dakgoot de hoeveelheid water niet aankan, bijvoorbeeld als het gevolg van teveel vuil. Indien u een schuin dak heeft kan het zijn dat er een dakpan kapot is gegaan. U kunt de dakpan dan vervangen om de oorzaak van de vochtproblemen weg te nemen en er daarmee voor te zorgen dat u de indringing van vocht kunt oplossen.

Daklekkages laten verhelpen


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Vocht sloopt elk gebouw