Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Buitenafdichting kelder onvoldoende

Buitenafdichting kelder onvoldoendeHeeft u grondwater in de kelder of is de buitenafdichting van de kelder onvoldoende om deze te beschermen tegen de invloed van vocht?

Het is mogelijk de buitenafdichting te vernieuwen of verbeteren, maar houd er rekening mee dat u daarvoor de keldermuren dient af te graven.

U kunt als alternatief gebruik maken van een binnenafdichting. Houd er in dat geval rekening mee dat het grondwater nog altijd in de gevel terecht zal komen, waardoor er bijvoorbeeld zoutuitslag plaats zal vinden en dit geen ideale oplossing vormt.

Vochtige kelder voorkomen

Heeft u te maken van een vochtige kelder?

U kunt er met buitenafdichting van de kelder voor zorgen dat u geen grondwater meer in de kelder heeft staan.

Indien dat niet direct een oplossing vormt (technisch of financieel) kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van speciale afdichtingspasta’s of -mortels, die verhinderen dat het water of vocht de kelder binnen zal dringen.

Ligt de oorzaak bij een gebrekkige kering van het grondwater? Houd er dan rekening mee dat dit niet meer vormt dan symptoombestrijding.

U pakt het probleem er niet mee aan, waardoor u op termijn toch te maken zal krijgen met schadelijke gevolgen.

Juiste kelderafdichting aan de buitenzijde moet reeds tijdens bouw worden toegepast.

Zoutuitslag in de gevel

Een van de schadelijke gevolgen van een onvoldoende goede buitenafdichting van de kelder is grondwater in de kelder, al kunt u daarnaast te maken krijgen met zoutuitslag.

Op het moment dat u de kelder aan de binnenzijde afdicht heeft u geen last meer van het vocht in de kelder, maar gaat dit nog wel in de gevel zitten.

Dit betekent onder andere dat er stoffen als keukenzout, gips, kalk, sulfaten, chloride en nitraten in achter zullen blijven.

Dit zijn stoffen die in het water voorkomen en blijven zitten op het moment dat het water zelf verdampt.

Kelderafdichting aanbrengen of verbeteren

 U kunt zelf de buitenafdichting van de kelder verbeteren door de muren af te graven en daar aan de buitenzijde een KDS-pasta op aan te brengen, nadat u de gevel goed heeft schoongemaakt.

Indien dat technisch of financieel niet tot de mogelijkheden behoort kunt u zich op de binnenzijde van de gevel richten, om daadwerkelijk water in de kelder of kruipruimte te voorkomen.

U kunt de buitenafdichting van de kelder het best vormgeven door gebruik te maken van een betonnen kuip, iets dat er bij nieuwbouw voor zorgt dat er geen vocht of water tot in de kelder door kan dringen.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


  1. Zoutuitbloei op buitenmuren