Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Water in de kruipruimte

Heeft u last van water in de kruipruimte, of is het er vochtig? Het is in de beide gevallen van belang om hier iets aan te doen en daarmee te voorkomen dat er problemen ontstaan.

Het water in de kruipruimte vormt over het algemeen grondwater, dat zich een weg naar binnen heeft weten te werken.

U kunt in extreme gevallen te maken hebben met stuwvocht of de hydrostatische druk van grondwater, maar in de meeste gevallen is er simpelweg sprake van een falende afdichting van de kruipruimte of kelder.

Het is dan van belang deze afdichting alsnog goed aan te brengen

Kruipruimte vol grondwater

Lek in de kim

Op het moment dat er water in de kruipruimte of in de kelder staat is dit in veel van de gevallen een gevolg van een lek in de kim. Dit is de scheiding tussen de wand en de vloer, die een kwetsbare plaats vormt binnen de gehele constructie. Daarnaast kunnen doorvoeropeningen voor kabels en waterleidingen of gasbuizen een probleem vormen. Kijk deze plaatsen in ieder geval goed na op het moment dat u water in de kruipruimte heeft staan, om uit te sluiten dat deze hiervoor verantwoordelijk zijn.

Aansluiting vloer en wanden lekt

Afdichting van de kruipruimte

Het is van groot belang om de kruipruimte of kelder te voorzien van een goede afdichting, om water hierin te voorkomen. Zorg bij voorkeur voor een buitenafdichting, aan de buitenzijde van de gevel. Is dit nooit voldoende gebeurt? Zorg dan voor het afgraven van de muren van de kelder of kruipruimte en breng deze alsnog aan. Een binnenafdichting vormt een noodoplossing, aangezien de gevel dan nog altijd nat zal blijven. Kiest u voor nieuwbouw en wilt u gebruik maken van de beste oplossing om water in de kruipruimte tegen te gaan? Kies dan voor een betonnen kuip, waarmee u een waterdichte ring om de kruipruimte of kelder verzorgt.

Fundering

Voldoende ventilatie

Indien er geen water meer in de kruipruimte staat, maar de muren nog wel vocht zijn, is het van belang om voldoende ventilatie aan te brengen. Zorg voor in ieder geval 5 vierkante centimeter ruimte voor de ventilatie, per vierkante meter vloeroppervlak. Op die manier kan er voldoende lucht door de kruipruimte of de kelder stromen en zorgt u ervoor dat het water zal verdampen. Ventilatie is ook hier van groot belang, zelfs wanneer u hier nauwelijks komt en weinig waarde hecht aan het leefklimaat.

In een kruipruimte zijn geen ramen voorhanden, maar u kunt wel roosters laten installeren om de kruipruimte te beluchten.

Advertenties

Advertenties


Wat kunnen wij aan een natte kruipruimte doen?

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.