Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Tegen optrekkend vocht

Wilt u iets doen tegen optrekkend vocht? U kunt de muur injecteren bij opstijgend vocht, om te voorkomen dat dit de rest van de woning zal bereiken. U dient er als het ware voor te zorgen dat de gevel niet langer de kans krijgt om het vocht naar boven te zuigen, aangezien dit de reden is dat u er in de rest van uw woning last van kunt krijgen.

Hoge grondwaterstand altijd een probleem en veroorzaker van optrekkend vocht.

Vocht uit de bodem opzuigen

Op het moment dat er sprake is van optrekkend vocht heeft dit te maken met de capillaire werking van de gevel. In de gevel zitten vanwege de poreuze structuur kleine luchtbelletjes, die een aantrekkingskracht hebben op het vocht. Op het moment dat deze kracht groter wordt dan de oppervlaktespanning van het water, zal het vocht omhoog gaan kruipen en kan zich dit door de gevel een weg omhoog gaan bewegen. Dit betekent dat u in de rest van de woning te maken krijgt met vocht, zelfs wanneer het vocht zich bijvoorbeeld 2 meter lager in de gevel van de kelder bevindt.

Horizontale afdichting

Horizontale isolatie aanbrengen

U kunt gebruik maken van verschillende vormen van horizontale isolatie, om het optrekkend vocht in de woning tegen te kunnen gaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de muur horizontaal door te zagen en een bitumen- of kunststofolie aan te brengen, waardoor er een stop ontstaat en het vocht niet verder omhoog kan trekken. Houd er rekening mee dat dit minder geschikt is voor oude gevels, aangezien de sterke van de mortel dan aangetast kan raken.  In plaats daarvan is het beter om gebruik te maken van de chemische horizontale vochtisolatie, aangezien dit een aantal belangrijke voordelen biedt en het injecteren tegen opstijgend vocht voorkomt dat u de gevel door dient te (laten) zagen.

Injecteren van vochtwerende vloeistoffen in een muur en fundering.

Injecteren bij opstijgend vocht

U kunt de gevel injecteren bij opstijgend vocht, met een speciale super muurinjector. Dit is een reukloos injecteermiddel, dat bestaat uit verschillende kunststof componenten met een hydrofoberende en afdichtende werking. Dit zorgt ervoor dat u het optrekkende vocht de pas af kunt snijden, waardoor u daar geen last meer van zal hebben. Het is van belang om voldoende indringdiepte te bereiken, zodat de vloeibare bestanden via een gel-achtige toestand over kunnen gaan in een vaste vorm en vanaf dat moment zorgen voor de bescherming tegen optrekkend vocht.

Injectienippels

Meer over injecteren van muren,vloeren en funderingen:Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.