Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Slechter Energielabel

EnergielabelWist u dat vochtproblemen in huis kunnen leiden tot een slechter energielabel? Dat heeft te maken met het feit dat de isolatie enorm onder de vochtschade kan leiden. Isolatie zorgt voor het vasthouden van de warmte in de winter en het koel houden van de woning in de zomer. Dit betekent dat u minder energie nodig heeft om de woning te verwarmen of te koelen, afhankelijk van uw wens op dat moment. Hierdoor kan vochtschade leiden tot een slechter energielabel en kunt u dat terugzien in de waarde van uw woning.

Energielabel voor uw woning

Het energielabel voor een woning kennen we sinds een aantal jaren en zegt voornamelijk wat over de isolatie hiervan. Des te beter de isolatie en daarmee het energielabel, des te aantrekkelijker de woning voor veel mensen is. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de energiekosten de laatste jaren steeds een beetje verder zijn gestegen. We betalen hoge bedragen voor gas en stroom en de kans is klein dat dit de komende jaren weer minder zal gaan worden. Wat dat betreft kan een slechter energielabel grote gevolgen hebben voor de waarde van uw woning.


Advertenties

Advertenties


Isolatie en energielabel

De isolatie en het energielabel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het energielabel zegt in principe iets over de hoeveelheid energie die u nodig heeft om de woning te verwarmen of te koelen. Des te beter de isolatie is, des te beter de woning de aangename temperatuur vast kan houden en des te minder snel u bijvoorbeeld de verwarming hoeft in te schakelen. Vochtschade kan wat dat betreft leiden tot een slechter energielabel, aangezien een vochtige muur ervoor zorgt dat de isolatiewaarde hiervan af zal nemen. Dat heeft te maken met het feit dat lucht een goede isolator is, maar water daar veel minder toe in staat is.

Isolatieparels voor in de spouwmuur

Verkoopwaarde van de woning

Op het moment dat het energielabel van uw woning slechter wordt heeft dit vooral gevolgen zodra u de woning wilt verkopen. In dat geval kijkt de koper namelijk onder andere naar het energielabel en kan dit zelfs een reden zijn om een lager bod uit te brengen of de woning helemaal niet te kopen. Zorg wat dat  betreft voor het verhelpen of voorkomen van vochtschade, zodat de isolatie op orde is en u kunt rekenen op een goed energielabel en een dergelijke verkoopwaarde van de woning.

Voorbeelden van vochtschades en -problemen

Dakgoot lekkage zorgt voor mosaangroei en daardoor aantasting buitenmuur
Zoutuitgroei en optrekkend vocht zorgen voor witte uitslag.
Schimmel nestelt zich exact op het deel van de muur dat nat is.
Te vochtig hout is prooi voor schimmel- en zwamvorming
Verf, behang en lijm laten los indien de ondergrond vochtig wordt.
Badkamer schimmel is te vermijden door goed droog te maken en te ventileren
Langdurige blootstelling aan vocht zorgt voor zware schimmel- en zwamaangroei.
Scheuren in muren zijn een belangrijke oorzaak van vochttoetreding.
Lekkage op kim (aansluiting wand op grond) van een kelder zorgt vaak voor problemen. Injecteren is veelal de beste oplossing.
Vocht in de muur kan kortsluiting veroorzaken waardoor mogelijkerwijs brand ontstaat.
Schade aan het dak kan voor veel vochtproblemen door de gehele woning zorgen.
Geen enkele verf, pleister, behangsoort is bestand tegen een vochtige ondergrond.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.