Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Vocht en uw woning

Warm water zorgt voor waterdamp dat condenseert op koude oppervlaktes.Condensatievocht kan tot vervelende problemen leiden, waardoor het van belang is om dit tijdig te herkennen en daar wat aan te laten doen.

Houd er rekening mee dat u hiermee te maken kunt krijgen als het gevolg van een foutieve bouwconstructie, maar we ook tijdens ons dagelijkse leven zorgen voor de aanwas van nieuw condensatievocht.

Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, mits we zorgen voor voldoende ventilatie en op die manier voorkomen dat er een vochtige woning ontstaat wat de druppels via de wand omlaag lopen.

Wat is condensatievocht?

condensCondensatievocht vormt niets anders dan vocht dat in de lucht terecht komt, als het gevolg van verdamping.

We kunnen hiermee te maken krijgen op het moment dat we heet douchen of in bad gaan, maar tevens tijdens het koken en op het moment dat we simpelweg ademen.

Koude en droge lucht neemt het vocht op, waardoor deze wat warmer en vochtiger wordt. Het is zaak om deze warme en vochtige lucht af te voeren en daar voor in de plaats koude drogere lucht de woning binnen te laten stromen.

 Op die manier ontstaat er een goede ventilatie en hoeft het condensatievocht geen probleem te vormen, waardoor er geen vochtige woning ontstaat.

Condens door slechte ventilatie

Op het moment dat de ventilatie te wensen overlaat loopt u het risico op een vochtige woning, omdat het vocht niet goed weg kan. Op het moment dat de warme vochtige lucht in de woning achterblijft en er te weinig sprake is van aanvoer van koude droge lucht, raakt de lucht in de woning op een bepaald moment verzadigd. De lucht kan geen extra vocht meer opnemen, waardoor het koele plekken zoekt om het vocht achter te laten. We zien dit in de vorm van waterdruppels op koele plaatsen, zoals de ramen, de muren of het plafond. Dit is een belangrijk reken dat de ventilatie niet op orde is en er sprake is van een vochtige woning waar u iets aan dient te doen.

Condens door foutieve constructie

Als het gevolg van een foutieve constructie kunt u te maken met een grote hoeveelheid condensatievocht.

Het kan bijvoorbeeld gaan om het ontbreken van een betonnen kuip om de kelder of kruipruimte, wat bij een hoge stand van het grondwater kan leiden tot een capillaire werking, die het water als het ware omhoog zuigt.

Probeer dergelijke problemen vroegtijdig te herkennen en daar wat aan te laten doen, om daadwerkelijke schade als het gevolg van het condensatievocht te voorkomen.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Voorbeelden van vochtschades en -problemen

Dakgoot lekkage zorgt voor mosaangroei en daardoor aantasting buitenmuur
Zoutuitgroei en optrekkend vocht zorgen voor witte uitslag.
Schimmel nestelt zich exact op het deel van de muur dat nat is.
Te vochtig hout is prooi voor schimmel- en zwamvorming
Verf, behang en lijm laten los indien de ondergrond vochtig wordt.
Badkamer schimmel is te vermijden door goed droog te maken en te ventileren
Langdurige blootstelling aan vocht zorgt voor zware schimmel- en zwamaangroei.
Scheuren in muren zijn een belangrijke oorzaak van vochttoetreding.
Lekkage op kim (aansluiting wand op grond) van een kelder zorgt vaak voor problemen. Injecteren is veelal de beste oplossing.
Vocht in de muur kan kortsluiting veroorzaken waardoor mogelijkerwijs brand ontstaat.
Schade aan het dak kan voor veel vochtproblemen door de gehele woning zorgen.
Geen enkele verf, pleister, behangsoort is bestand tegen een vochtige ondergrond.