Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Neerslag

Hevige regenval kan snel voor vochtproblemen zorgenNeerslag kan op een aantal verschillende manieren voor vochtschade zorgen. Houd rekening met de kracht van regen, maar ook met de invloed van bijvoorbeeld hagel en sneeuw.

Met name sneeuw kan ervoor zorgen dat er vocht ontstaat op plaatsen waar u dat niet zo verwachten.

De sneeuw dwarrelt omlaag en komt overal op en rondom het huis terecht, om vervolgens te smelten en daarmee voor de aanvoer van vocht te zorgen.

Vochtschade door regen

Het zijn vooral de overgangen tussen de bouwmaterialen en -elementen die vatbaar zijn voor vochtschade door regen, sneeuw of hagel.

Dit heeft te maken met het feit dat dit de zwakke plekken in de constructie zijn, daar waar neerslag tot problemen kan leiden. Met name slagregens op de windkant van het huis zullen bij een kleine kier tot vocht aan de verkeerde kant van de gevel leiden, waardoor dit problemen met zich mee kan brengen.

Ook platte daken hebben over het algemeen te maken met indringend vocht. Een klein scheurtje in de dakbedekking kan tot een doorweekt plafond leiden, waardoor het van belang is om dit goed in de gaten te houden en eventuele vochtschade direct te laten verhelpen.

Schade aan de dakbedekking

Als het gevolg van neerslag in de vorm van hagel, sneeuw of regen kan er vochtschade ontstaan. Zowel een schuin als een plat dak kan tot problemen leiden, dus ga hier altijd vakkundig mee om. Een eventuele kapotte pan dient u direct te vervangen, waarbij het van belang is om goed op de aansluiting met de rest te letten. Bij platte daken is het van belang om eventuele scheuren en open naden direct te verhelpen. Voor de afdichting van deze elementen kunt u gebruik maken van een bitumenpasta, die verkrijgbaar is in een spuit. U zorgt daarmee voor een waterdichte afwerking, om schade als het gevolg van neerslag te voorkomen.


Advertenties


Schade door zure regen

Ten derde kunt u te maken krijgen met schade door neerslag als het gevolg van zure regen. Hierin bevinden zich zwavelachtige stoffen, die via de uitstoot door de industrie en het verkeer in de atmosfeer terecht komen. Tijdens een regenbui komt dit weer neer op bijvoorbeeld de gevel of het dak van uw woning. Maak gebruik van de moderne milieuvriendelijke hydrofobeermiddelen, om de gevel bestand te maken tegen de invloed van deze stoffen, zodat deze hier geen schade aan kunnen aanrichten.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


6 bronnen van vocht in de woning

Vochtbron 1 : Condensvorming
Vochtbron 2 : Neerslag
Vochtbron 3 : Grondwater
Vochtbron 4 : Bouwvocht (voornamelijk bij nieuwbouw woningen)
Vochtbron 5 : Lekkages
Vochtbron 6 : Hygroscopie