Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Kapotte dakgoten

Heeft u te maken met lekkage van de regengoot, of heeft u het idee dat de dakgoot kapot is en dit tot problemen leidt? Een kapotte dakgoot kan tot verschillende problemen leiden, net als een verstopping hiervan. Op dat moment kan de dakgoot het regenwater niet meer aan, waardoor u het risico loopt dat het water langs de gevel omlaag zal lopen. 

Zinken dakgoot

Platte daken controleren

Maakt u gebruik van een plat dak? Houd er dan rekening mee dat een kapotte dakgoot eerder tot een probleem zal leiden. Het dak vangt een grote hoeveelheid water op, die anders dan bij een schuin dak niet zomaar weg zal lopen. In plaats daarvan komt er veel meer ‘druk’ op de dakgoot te staan, die ervoor moet zorgen dat al het water netjes wordt afgevoerd. Controleer de dakgoot minimaal 1 - 2 keer per jaar. Maak de dakgoot bovendien goed schoon. Op die manier kunt u een dakgoot lekkage voorkomen, waardoor u er bovendien voor zorgt dat u minder snel te maken zal krijgen met problemen aan de gevel.

Nederland kent een gematigd zeeklimaat, met relatief veel neerslag.

Bescherming van de gevel

De dakgoot dient in principe twee verschillende doelen. Onafhankelijk van het type dak waar u gebruik van maakt zorgt deze er in ieder geval voor dat u de mogelijkheid heeft om het hemelwater af te laten voeren. Daarnaast zorgt de dakgoot ervoor dat dit water niet via de muur omlaag zal lopen. In plaats daarvan vangt de dakgoot het water op en zorgt het er via de goten voor dat dit bijvoorbeeld op de grond terecht zal komen, of u de mogelijkheid heeft het op te vangen in een ton. Wat dat betreft zorgt u met de dakgoot voor een goede bescherming van de gevel. Een dakgoot lekkage kan hierdoor tot aanzienlijke problemen leiden.

Regelmatige controle van dakgoten inclusief reiniging is verstandig om problemen te voorkomen.

Kapotte dakgoot laten repareren

Een lekkage van de dakgoot dient u zo snel mogelijk te laten repareren, net als op het moment dat de regenpijp schade vertoont. U kunt alleen op die manier voorkomen dat het water uiteindelijk niet op de gevel terecht zal komen en daar voor problemen zal zorgen. De gevel is niet gebouwd op een dergelijke hoeveelheid water, aangezien de dakgoot dit normaal weg zal houden. Wat dat betreft is het van belang om de dakgoot goed in de gaten te houden en een lekkage hiervan direct te verhelpen.

Zinken dakgoot repareren

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Advertenties

Advertenties