Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Scheuren in muren

Gescheurde muur zorgt voor open verbinding met buiten.Heeft u last van scheuren in muren? Houd er rekening mee dat dit een belangrijke veroorzaker is van vocht in huis, waardoor het van belang is om dit zo snel mogelijk te laten herstellen.

U zorgt er op die manier voor dat u eventuele problemen bij de kiem aan kunt pakken.

Ga na waar de scheuren in de muren zitten. Gaat het om een scheur onder het maaiveld, of wellicht een scheur in de gevel die u met een cementcoating op kunt vullen? Een specialist kan u hier meer over vertellen.

Scheurafdichting onder het maaiveld

InjectienippelIndien er sprake is van een scheur in de muur onder het maaiveld is het van belang om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Maak bijvoorbeeld gebruik van gaten die u kunt boren, om daar injectienippels in te zetten.

Kies een onderlinge afstand van 30 - 50 cm en boor de gaten tot een derde van de dikte van de muur.

Gebruik een snelhardend materiaal als cement om de scheuren af te dichten. Vervolgens kunt u PPI injectiehars inspuiten en ter controle de dichtstbijzijnde injectienippels opendraaien.

Oorzaken van scheuren in muren

Scheuren in muren kunnen verschillende oorzaken hebben, al gaat het in de meeste gevallen om menselijke fouten. Het kan bijvoorbeeld gaan om een uitvoeringsfout, zoals het onvakkundig uitschachten van funderingssleuven, een mankement aan de uitzetvoegen of een mankement aan de fundamenten dat tijdens een periode van vorst aan het licht komt. Ten tweede kunt u te maken hebben met planningsfouten, zoals het onvoldoende kennis hebben genomen van de bodemgesteldheid, of een foutieve berekening van de funderingsbelasting. Ten derde kunt u te maken krijgen met andere oorzaken, zoals een verandering van de bodemeigenschappen als het gevolg van een wisselend peil van het grondwater. Al deze zaken kunnen scheuren in muren veroorzaken, waarbij het van belang is deze zo snel mogelijk te laten herstellen.

Scheur zorgt voor vochtschade binnen in het pand.

Vochtwerende cementcoating aanbrengen

kds cementU kunt een scheur in de muur onder andere laten herstellen door gebruik te maken van een KDS cementcoating.

Het is van belang om de ondergrond eerst goed te reinigen en deze vervolgens te bevochtigen met een mengsel van KDS en water (1:1).

Vervolgens kunt u puur cement toevoegen en dit mengen, om een strijkmortel aan te maken.

Tenslotte kunt u de KDS cementcoating op de muur aanbrengen om de scheur op te vullen. De scheur in de muur zal dan in ieder geval niet tot het intreden van vocht of water leiden.

Scheuren in muur zorgen voor vochttoetreding.

Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.