Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Vocht en uw woning

Vocht kan zowel in vloeibare als in dampvorm van alle kanten in de woning komen.Heeft u te maken met vocht in huis, of bent u benieuwd naar de invloed daarvan?

Houd er rekening mee dat vocht een van de grootste bedreigers is van de kwaliteit en duurzaamheid van uw woning.

Vochtproblemen kunnen leiden tot enorme schade aan uw woning en hebben bovendien een negatieve invloed op uw gezondheid.

Het is van belang om voor een gezond leefklimaat te zorgen, waarbij de luchtvochtigheid zich tussen de 50 en 70% bevindt. Zowel een teveel als een tekort aan vocht kan leiden tot belangrijke problemen.

Maak een keuze uit onderstaande onderwerpen voor meer informatie:

Waar komt het vocht allemaal vandaan?

Houd er rekening mee dat het vocht in uw woning bijna overal vandaan kan komen.

Er kan sprake zijn van constructiefouten die het vocht van buitenaf in de woning toelaten, maar er kan daarnaast sprake zijn van grondwater of neerslag dat een zeer hoge druk uitoefent.

Verder dient u rekening te houden met condensatie en te zorgen voor voldoende ventilatie om de mogelijke schadelijke gevolgen hiervan te voorkomen.

U kunt te maken krijgen met een lekkage of de hygroscopie van bepaalde materialen, allemaal zaken die van invloed zijn op de hoeveelheid vocht in uw woning.

Lees hier verder over de mogelijke vochtbronnen.

Vochtproblemen in de woning

Voor het permanent en onder garantie oplossen van vochtproblemen is veelal een specialist noodzakelijk.Heeft u te maken met vochtproblemen? Dan is het verstandig om allereerst op zoek te gaan naar de bron hiervan. Gaat het om condensatie vocht, om doorslaand vocht of wellicht om optrekkend vocht? De capillaire werking van poreuze materialen kan ervoor zorgen dat het vocht zich via een gevel omhoog zal werken, waardoor u daar vanuit de kelder of kruipruimte ook in andere delen mee te maken kunt krijgen. Daarnaast kan het zijn dat u te maken heeft met schimmels of ongedierte, of een lekkage in huis. De verschillende vochtproblemen vragen in ieder geval om een vlotte en degelijke aanpak, om verdere schade zoveel mogelijk te voorkomen.

Vochtbestrijding en vochtwering

Zorg er tenslotte voor dat u voor de juiste vochtbestrijding en vochtwering zorgt. Heeft u last van vocht in uw woning, of wilt u dat voor zijn? Zorg voor een vochtonderzoek en een -inspectie, om na te gaan waar zich voor u de risico’s bevinden. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld zorgen voor een horizontale en een verticale vochtwering, of gebruik maken van het impregneren van de buitengevel.

Lees meer over de verschillende gevaren van vocht in uw woning en hoe u zich daar het best tegen kunt wapenen, om de duurzaamheid en kwaliteit te behouden en voor een aangenaam leefklimaat te kunnen zorgen.

Voorbeelden van vochtschades en -problemen

Dakgoot lekkage zorgt voor mosaangroei en daardoor aantasting buitenmuur
Zoutuitgroei en optrekkend vocht zorgen voor witte uitslag.
Schimmel nestelt zich exact op het deel van de muur dat nat is.
Te vochtig hout is prooi voor schimmel- en zwamvorming
Verf, behang en lijm laten los indien de ondergrond vochtig wordt.
Badkamer schimmel is te vermijden door goed droog te maken en te ventileren
Langdurige blootstelling aan vocht zorgt voor zware schimmel- en zwamaangroei.
Scheuren in muren zijn een belangrijke oorzaak van vochttoetreding.
Lekkage op kim (aansluiting wand op grond) van een kelder zorgt vaak voor problemen. Injecteren is veelal de beste oplossing.
Vocht in de muur kan kortsluiting veroorzaken waardoor mogelijkerwijs brand ontstaat.
Schade aan het dak kan voor veel vochtproblemen door de gehele woning zorgen.
Geen enkele verf, pleister, behangsoort is bestand tegen een vochtige ondergrond.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.