Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Hoge energierekening door vocht

Van de regen in de drupHoud er rekening mee dat u te maken kunt krijgen met een hoge energierekening, als het gevolg van vocht.

Dat heeft te maken met het feit dat de vochtige muren en koude vloeren ervoor zorgen dat er onvoldoende isolatie plaatsvindt.

Hierdoor neemt de temperatuur in de winterperiode sneller af en zal u merken dat u eerder geneigd bent om de verwarming in te schakelen.

U zorgt er op die manier voor dat u de temperatuur op peil kunt houden, maar hier hangt aan de andere kant natuurlijk wel een prijskaartje aan.

U krijgt te maken met een hoge energierekening, terwijl u de vochtige muren en koude vloeren tegen zou kunnen gaan door de vochtproblemen aan te pakken. U doet op die manier als het ware een investering in het op peil houden van het leefklimaat, zodat u de energierekening omlaag kunt brengen.Thermische isolerende eigenschappen

Heeft u te maken met een hoge energierekening als het gevolg van koude vloeren en vochtige muren? Vochtigheid van de muur heeft altijd warmteverlies tot gevolg, waardoor er sprake is van indirecte schade. De lucht is een slechte warmtegeleider en daarmee een goede isolator. De poriënstructuur van een gevel is op die manier maatgevend voor de isolatie die er plaatsvindt en de mogelijkheid om warmte binnen de woning vast te houden. Wordt een muur nat of vochtig? Dan neemt de hoeveelheid lucht hierin af, waardoor ook de isolerende werking af zal nemen en de kans groot is dat de energierekening op zal lopen.

Dit heeft te maken met de thermisch isolerende eigenschappen van de bouwmaterialen waarmee we werken. Een stijging van de vochtigheidsgraad van 10% in de muur kan leiden tot een warmteverlies dat tot het dubbele oploopt. Als het gevolg hiervan zal ook de energierekening flink oplopen, waardoor het de moeite waard is om hier direct iets aan te doen.

Om een vochtige woning droger te krijgen, moet extra gestookt worden.

Hoogisolerende bouwmaterialen aan buitengevels

Binnen de nieuwbouw maken we over het algemeen steeds meer gebruik van hoogisolerende bouwmaterialen aan buitengevels.

Dit zorgt ervoor dat de bouwmaterialen zich grotendeels met lucht zullen vullen, wat voor een goede isolatie weet te zorgen.

Het is uiteraard van belang om te voorkomen dat er vocht in gaat zitten, aangezien de isolatie dan alsnog flink terug zal lopen.

Op het moment dat er 4 - 6% vocht in het metselwerk zit zal de warmteisolatie afhankelijk van het bouwmateriaal tot het dubbele oplopen.

In gunstige gevallen kan het voordeel verder oplopen en kunt u de energierekening enorm drukken.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.