Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Lekkende kelder

Heeft u last van een lekkende kelder of vochtproblemen in de kelder? Dit kan een aantal verschillende oorzaken hebben. Het is in alle gevallen van belang om hier iets aan te doen. Vocht in de kelder kan leiden tot schimmels en ongedierte. Het is, ondanks dat u er niet veel bent, van belang om het leefklimaat in de kelder of kruipruimte op peil te houden. U voorkomt op die manier bijvoorbeeld dat u last kunt krijgen van optrekkend vocht, als gevolg van de capillaire werking van de gevel.

Lekkage op de kim (aansluiting wand/vloer). Komt veel voor.

Beschadigde kunststoffolie

Het is in principe mogelijk dat u te maken krijgt met een lekkende kelder als het gevolg van een te hoge stand van het grondwater. Dit is echter veel minder vaak het geval dan veel mensen denken. Een andere oorzaak is bijvoorbeeld een beschadiging van de kunststoffolie onder de betonplaat van de kelder. De schade is vaak te wijten aan scherpe of puntige kanten van de toeslagstoffen uit de gebruikte betonmortel of het uitvulmateriaal. Ook kan de betonvloer zelf te zwak zijn, waardoor er een scheur kan ontstaan en u te maken zal krijgen met een lekkende kelder.

Kelders bevinden zich doorgaans onder grondwaterniveau en staan volcontinu bloot aan stuwvocht.

Last van stuwvocht

Gaat het toch om het grondwater dat zorgt voor een lekkende kelder? Dan kan dit in een extreem geval te maken hebben met stuwvocht. Dit vocht perst zich met een hoge druk door de gevel van de kelder of de kruipruimte heen, om uiteindelijk binnen te kunnen komen. Het is een van de meest ernstige vormen van grondwaterproblemen en komt doorgaans maar weinig voor. Het is echter van belang om de kracht van het grondwater niet te onderschatten. Het is tijdens de bouw daarom altijd van groot belang om rekening te houden met een wisselende grondwaterstand, om een lekkende kelder te voorkomen.

Doorvoeren van waterleidingen, rioleringen en gasleidingen lopen via kelder of kruipruimte door de fundering en staan ook bloot aan grote hydrostatische druk van het grondwater.

Advertenties

Advertenties

Hydrostatische druk van water

Heeft u vochtproblemen in de kelder en heeft dit niet te maken met stuwvocht? Het is mogelijk dat het de hydrostatische druk van het grondwater is die u parten speelt. Op het moment dat het grondwaterpeil boven dat van de vloer van de kelder ligt ontstaat er niet alleen druk vanuit de zijkanten, maar tevens vanuit de onderkant. Het grondwater wil een egaal oppervlak vormen en drukt de kelder als het ware omhoog. Houd hier voldoende rekening mee tijdens de aanleg van een kelder, om te voorkomen dat er een scheurtje of gaatje ontstaat en het vocht of water een weg naar binnen weet te vinden.

40% kruipruimtes vochtig ivm hydrostatische druk van het grondwater.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Wat te doen aan een lekke kelder?

Als eerste moet vastgesteld worden wat de oorzaak is van het vocht of de lekkage door middel van onderzoek. Op basis daarvan is een combinatie van maatregelen mogelijk waarbij gedacht kan worden aan het injecteren van wanden en vloeren om zo vochtblokkades te vormen of bijvoorbeeld de reparatie van scheuren en barsten in de vloer, maar ook het aanleggen van drainaige om zo de vochtaanvoer buiten de kelder te reguleren. Lees hier verder over kelderafdichting.

 

Vraag gratis en zonder enige verplichting een offerte aan.

Een droge kelder kan voor allerlei toepassingen worden gebruikt en is een waardeverhogende factor.