Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Vochtige muren

Beschimmelde muurHeeft u last van vochtige muren, of heeft u vochtproblemen met uw muur?

Dit heeft in een aantal gevallen te maken met de spouw, maar het kan daarnaast betrekking hebben op een scheur in de muur of zelfs optrekkend vocht vanuit de kelder of de kruipruimte.

Het is bij vochtige muren in ieder geval van belang om zo snel mogelijk de oorzaak te achterhalen.

 

Vocht in de muur zorgt niet alleen voor vocht in huis, vochtproblemen op de muur zorgt daarnaast voor een beperkte isolatie waardoor u meer dient te stoken.

Gebruik van spouwankers

Vochtige muren zijn in het geval van problemen met de spouw vaak het gevolg van verkeerd gebruik van spouwankers. Deze maken de spouw steviger, maar kunnen zonder druppelboog vocht doorgeven van de buiten- naar de binnenmuur. Daarnaast valt er vaak wat metselspecie op de ankers, wat zal verharden. Net als wanneer dit op de bodem van de spouw terecht komt kan dit ertoe leiden dat het mogelijk is om vocht te transporteren vanuit de buitenmuur naar de binnenmuur, waardoor u daar in huis last van zal krijgen. Het water kan gaan doorsijpelen, of de condens kan uiteindelijk in de woning terechtkomen.

Spouwmuur in opbouw

Last van doorslaand vocht

We spreken in dit geval van doorslaand vocht, net als wanneer het er bijvoorbeeld onder druk van harde regen of harde wind in slaagt om de binnenmuur te bereiken. Met name aan de windkant van een woning is het van belang om de spouw en de muren goed in de gaten te houden. Tijdens extreem weer loopt u anders het risico dat het vocht naar binnen door zal slaan. Indien dit het geval is dient u daar zo snel mogelijk naar te kijken kijken door een specialist. Vraag online eenvoudig meerdere offertes aan, zodat u het probleem vakkundig kunt laten verhelpen.

Doorslaand vocht via slecht aangebrachte afwerking van doorvoer in de fundering.

Advertenties

Advertenties


Optrekkend vocht buitenmuur waardoor zoutuitbloei en aantasting voegen en gesteente.

Optrekkend vocht

Vochtproblemen in de muur kunnen tenslotte wijzen op optrekkend vocht. In dat geval dient er sprake te zijn van een horizontale oriëntatie van het vocht, aangezien dit over de breedte in verticale richting omhoog zal trekken.

Dit is het gevolg van de capillaire werking van de gevel, die het vocht als het ware omhoog zuigt en er daarmee voor zorgt dat het vanuit de kelder of kruipruimte in huis terecht kan komen.

Ga op zoek naar de plaats van de lekkage of de intreding van het vocht, om het optrekkend vocht een halt toe te kunnen roepen.

Afbladderend behang wegens vochtige optrekkend vocht in de muur.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.