Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Lekkages

Kapotte regenpijp zorgt voor schade aan muur.Heeft u te maken met lekkages in huis, of denkt u dat dit het geval is en wenst u uit te zoeken waar het vocht vandaan komt?

Lekkages kunnen leiden tot wateroverlast, maar ook tot lelijke (vocht)plekken en bijvoorbeeld schimmel op het plafond of aan de muur.

Het is verstandig om lekkages in een zo vroeg mogelijk stadium aan te laten pakken, om te voorkomen dat deze tot daadwerkelijke problemen zullen leiden.

Voorbeelden van lekkages

Voorbeeld lekkageEr bestaan verschillende voorbeelden van diverse soorten lekkages. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met een lekkende kraan achter het tegelwerk.

Het grote nadeel hiervan is dat u er niet gemakkelijk bij kunt komen, maar het nog veel lastiger is om de lekkage en wateroverlast al in een vroeg stadium te herkennen.

U kunt daarnaast bijvoorbeeld te maken krijgen met een losgesprongen rioleringsbuis, een doorgeroeste CV-koppeling, een verstopping of een verweerde of gescheurde kitnaad.

 In al deze gevallen zal er een lekkage ontstaan en is het van belang om de bron van de problemen aan te pakken, voordat er daadwerkelijk sprake is van wateroverlast.Onderzoek lekkages

Het is bij lekkages in ieder geval altijd verstandig om een degelijk onderzoek uit te voeren, naar de bron van de problemen. U kunt er ook voor kiezen alleen de gevolgen aan te pakken. Houd er rekening mee dat dit een typisch voorbeeld vormt van ‘dweilen met de kraan open’, waardoor het een kwestie van tijd is tot de problemen terug zullen komen en u daar alsnog wat aan dient te doen.

Ga na of er in de woning kluswerkzaamheden zijn uitgevoerd en probeer uit te zoeken of daar wellicht iets fout is gegaan. Is dat niet het geval? Onderzoek dan of de lekkages verband houden met het gebruik van kranen, de CV of riolering. In dat geval is er daar wellicht wat mee aan de hand.

Doorgeroest gietijzeren riolering veroorzaakt vochtschade.

Oplossing voor lekkages

Zoek tenslotte naar een oplossing voor de lekkage. Indien er sprake is van een vochtplek op de muur of het plafond dient u op zoek te gaan naar de bron van het vocht, zodat u bijvoorbeeld een lekkende leiding kunt vervangen.

Controleer de conditie van de kitnaden, zoals de badranden die hierbij een belangrijke rol spelen.

Tenslotte kunt u het leidingwerk of de kitvoegen en afdichtingen vervangen, op het moment dat u zeker weet dat de lekkage daar vandaan komt.

Op die manier kunt u de lekkage oplossen en heeft u daar geen last meer van.

Kitnaden kunnen aangetast zijn en voor lekkage onder de badkuip zorgen.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

6 bronnen van vocht in de woning

Vochtbron 1 : Condensvorming
Vochtbron 2 : Neerslag
Vochtbron 3 : Grondwater
Vochtbron 4 : Bouwvocht (voornamelijk bij nieuwbouw woningen)
Vochtbron 5 : Lekkages
Vochtbron 6 : Hygroscopie