Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Drainage

Wilt u zorgen voor drainage, om te voorkomen dat er vochtschade kan ontstaan als het gevolg van het binnendringen van water via de funderings- of de keldermuren? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een goede horizontale en verticale afdichting, maar de kans is groot dat u daarnaast niet aan drainage ontkomt. Zorg er hiermee voor dat u het water af kunt laten voeren, door gebruik te maken van speciale buizen, of de matten op het gebied van drainage die er beschikbaar zijn.

Inschuifbare drainagebuizen

U kunt zelf drainage aanleggen door bijvoorbeeld gebruik te maken van de flexibele buizen, die inschuifbaar zijn. De buizen zijn beschikbaar met diverse lengtes en uiteraard in verschillende doorsnedes. Kies voor een buis van 80mm, 100, 125, 160 of 200mm, afhankelijk van de hoeveelheid vocht die u af wilt kunnen voeren met behulp van de drainage. Aan de andere kant kunt u gebruik maken van niet-inschuifbare drainagebuizen, met een lengte tot ongeveer 6 meter. De tunnelvormige doorsnede en vlakke zoolplaat zorgen voor een stevig geheel, om het vocht netjes af te voeren.

Snelle afvoer overtollig water via rioleringssysteem waardoor grondwaterpeil minder stijgt.

Drainagebuizen zonder filters

U kunt bovendien gebruik maken van drainagebuizen zonder filters op de drainagekanten. U kunt deze leggen in een laag van drainagekiezels met een vezelfiltervlies. Er zijn speciale drainagebuizen verkrijgbaar voor verschillende soorten bodemtypen, waardoor het verstandig is de specialist hiervoor om advies te vragen. U kunt de speciale buizen onder andere gebruiken bij een zeer verzande bodem, aangezien u gebruik maakt van een geotextielommanteling. U kunt met de drainage zorgen voor een belangrijke vorm van vochtwering, zodat u daar in huis zo min mogelijk last van zal hebben, ook niet wanneer er vocht in de kelder of de kruipruimte dreigt te ontstaan.

Drainagebuizen.

Kokosvezelommanteling en drainagematten

Tenslotte heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van drainagematten of van drainagebuizen met een kokosvezelommanteling.

Dit laatste vormt vooral een goede keuze op het moment dat er sprake is van een zware (vette) gemengde bodem, waarin u de drainage wilt aanbrengen. Indien er sprake is van een geïsoleerde keldermuur of funderingsmuur kunt u gebruik maken van de speciale drainagematten die er beschikbaar zijn.

Deze zijn voorzien van een vezelfilterlaag, waardoor u met de matten kunt voorkomen dat deze dicht zullen slibben, zodat de werking hiervan goed behouden zal blijven.

De juiste drainageputten voorkomen dat het grondwaterpeil te hoog wordt en de nabije gebouwen minder last van grondwater krijgen.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.