Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Waar komt het vocht vandaan?

Het water komt van alle kanten.Het vocht in huis kan op allerlei plaatsen vandaan komt. Het is bij vochtproblemen verstandig om de herkomst van vocht in een gebouw na te gaan, aangezien het alleen op die manier mogelijk is om daar daadwerkelijk wat aan te doen.

Zorg er wat dat betreft voor dat u een goed beeld krijgt van waar het vocht vandaan komt en wees u bewust van de diverse bronnen die er kunnen bestaan.

Ga condensvorming tegen door voldoende te ventileren en zorg voor een bescherming van de gevel en het dak tegen de invloed van neerslag.

Condensvorming

CondensvormingCondensvorming vindt in ieder woning plaats. Dit hoeft niet automatisch tot een probleem te leiden,mits u hier op de juiste manier mee omgaat.

Zorg bijvoorbeeld voor voldoende ventilatie en breng een goede balans aan ten opzichte van de isolatie in huis. Op die manier kan de condens de woning ook weer verlaten.

Lees hier verder over condensatie...

 

Neerslag

Hevige neerslag.Neerslag vormt een van de belangrijke bronnen van vocht in huis, bijvoorbeeld als het gevolg van doorslaand vocht door de gevel.

Zorg voor een goede bescherming hiervan en dicht het dak netjes af met bijvoorbeeld een bitumenpasta, om vocht in huis te voorkomen.

Lees hier verder over neerslag...

 

 

Grondwater

Hoge grondwaterstandLeidt de herkomst van vocht in een gebouw u naar de kelder of een kruipruimte? Dan is de kans groot dat grondwater het probleem vormt. Wees u bewust van de gevaren van stuwvocht en de hydrostatische druk van grondwater.

Dit kunnen belangrijke problemen vormen, die u grondig en professioneel aan dient te laten pakken.

Lees hier verder over grondwater...

 

Bouwvocht

Zeker in nieuwbouwwoningen is bouwvocht een belangrijke oorzaak van vochtproblemen.Met name binnen de nieuwbouw is de kans groot dat u een tijd lang te maken zal hebben met bouwvocht.

Dit blijft doorgaans tot 2 jaar na de afronding van de bouw in de woning aanwezig, waardoor het tijdens die periode verstandig is om wat meer te ventileren en het vocht op die manier te laten verdwijnen.

Lees hier verder over bouwvocht...

 

 

 

Lekkages

Lekkages in het dak kunnen op onvermoede plaatsen voor vochtproblemen zorgen.Heeft u te maken met een lekkage, of denkt u dat dit het geval is?

Ga er grondig naar op zoek en zorg ervoor dat u de daadwerkelijke bron aan kunt pakken, om te voorkomen dat u blijft dweilen met de spreekwoordelijke kraan nog open.

Lees hier verder over lekkages...

 

 

Hygroscopie

Hout trekt vocht aan en stoot vocht af.Hygroscopie staat voor het aantrekken van vocht door bepaalde materialen, zoals hout.

De intracellaire ruimte in het materiaal zorgt ervoor dat dit vocht aantrekt en daardoor gaat werken.

De hygroscopische waarde van een materiaal bepaalt in welke mate het vocht aan zal trekken.

Lees hier verder over hygroscopie...
.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.