Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Bouwvocht

Witte uitbloei door vocht en kalkcombinatie in nieuwe mortel.Heeft u last van bouwvocht, of wenst u na te gaan of dit het geval is om de oorzaak van de vochtproblemen in huis op te sporen?

Indien u te maken heeft met bouwvocht ontstaat er een vochtige woning, iets dat tot verschillende vervelende gevolgen kan leiden. Het is daarom verstandig om hier zo snel mogelijk wat aan te (laten) doen.

Op die manier voorkomt u bijvoorbeeld dat het vocht de wanden of een ander deel van de constructie aan zal tasten, wat de isolatie en duurzaamheid behoorlijk kan beschadigen.

Het bouwvocht ontstaat in de meeste gevallen tijdens de constructieperiode, al hoeft dat niet direct een probleem te betekenen.

Tijdens de bouw is er sprake van een vochtige woning, bijvoorbeeld omdat het dak nog niet is geïnstalleerd of de ramen niet aanwezig zijn op het moment dat het een keer flink begint te regenen.

Het is beter om het vocht buiten de deur te houden, maar het is in andere gevallen uitstekend mogelijk om dit naderhand te verwijderen. Het is echter van belang dat dit grondig gebeurt, zodat u later niet alsnog last zal hebben van het bouwvocht.

Maatregelen bij bouwvocht

U kunt verschillende maatregelen nemen om bouwvocht te voorkomen, of dit naderhand op een degelijke manier uit de constructie te verwijderen. Voorkom bouwvocht door geen gebruik te maken van open bouwconstructies voor een gevel of een dak tijdens de bouwfase. Daarnaast is het na het stucwerk bijvoorbeeld verstandig om extra te stoken en te ventileren, aangezien het vocht dan zal condenseren en het via ventilatie mogelijk is om dit af te voeren. Ten derde kunt u een van de dampremmende lagen (tijdelijk) verwijderen, op het moment dat er sprake is van vocht hiertussen. Vervolgens kunt u het geheel drogen en een nieuwe dampremmende laag aanbrengen.Vocht in mortel en bakstenen zorgt na nieuwbouw voor hoge luchtvochtigheid en zout/kalkuitbloei.

Last van nieuwbouwvocht

Na de verwerking zijn bouwmaterialen over het algemeen nog erg vochtig, waardoor het bouwvocht binnen de nieuwbouw veel voorkomt.

Probeer een woning niet te snel te betrekken na het gereedkomen hiervan, aangezien er bij onvoldoende ventilatie dan schade kan ontstaan.

Het bouwvocht is vaak pas na een periode van 2 jaar verdwenen. Dit betekent dat het tijdens die periode van groot belang is om voldoende te ventileren.

Op die manier kunt u eventuele problemen als het gevolg van een vochtige woning zoveel mogelijk voorkomen en heeft u daar geen last van.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


6 bronnen van vocht in de woning

Vochtbron 1 : Condensvorming
Vochtbron 2 : Neerslag
Vochtbron 3 : Grondwater
Vochtbron 4 : Bouwvocht (voornamelijk bij nieuwbouw woningen)
Vochtbron 5 : Lekkages
Vochtbron 6 : Hygroscopie