Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Hydrostatische druk grondwater

De hydrostatische druk van grondwater vormt een groot probleem voor het buiten de deur houden van vocht in de kelder of kruipruimte. Het is van belang om er rekening mee te houden dat het grondwater een doorlopende druk uit blijft oefenen. Een klein scheurtje of een gaatje kan er op enig moment voor zorgen dat het vocht een weg naar binnen kan vinden. Het is daarom van groot belang om bij het plannen van de constructie rekening te houden met de hydrostatische druk van het grondwater en voor een goede weerstand te zorgen.

Druk van het grondwater

Welk soort water er ook in de grond aanwezig is, het zorgt altijd voor een enorme druk op alles wat we in de grond plaatsen aan constructies. Een kruipruimte kent vaak een beperkte diepte, waardoor vooral kelders te maken krijgen met de hydrostatische druk van grondwater. Des te dieper u de kelder bouwt en des te hoger het grondwater staat, des te meer maatregelen u dient te nemen om het naar binnen treden van vocht tegen te gaan. Het is van belang om voldoende preventieve maatregelen te nemen. De hydrostatische druk van het grondwater ontstaat op het moment dat de bodem van de kelder of kruipruimte dieper ligt dan de grondwaterspiegel.

Grondwater op de bodem van de kruipruimte.

Diepte in de grond

Des te dieper u de grond in gaat en des te verder u daarmee onder de grondwaterspiegel komt, des te hoger de hydrostatische druk van het grondwater op zal lopen. Het water wil een uniforme spiegel vormen, wat betekent dat er van onder de kelder of kruipruimte een druk omhoog ontstaat. Deze druk komt bij de reguliere druk op de muren van de kruipruimte of kelder, waardoor er een samenspel van verschillende soorten druk ontstaat. Het is van belang dat het fundament van de kelder of kruipruimte hier goed tegen bestaand is.

Lekkage op de kim (aansluiting wand/vloer van een kelder)

Scheurtjes en gaatjes

De hydrostatische druk van het grondwater zorgt voor een doorlopende uitwerking van krachten op de constructie van de kelder of kruipruimte. Bij de minste of geringste afwijking in de vorm van een scheurtje of een gaatje kan dit ertoe leiden dat het vocht een weg naar binnen kan vinden en het niet langer mogelijk blijkt om dit buiten de deur te houden. Het is daarom van groot belang om de hydrostatische druk van grondwater niet te onderschatten, met name op het moment dat de grondwaterspiegel relatief hoog ligt en u toch een diepe kelder wilt bouwen.


Advertenties

AdvertentiesComfortabel wonen

Een woning met een hoge luchtvochtigheid is veel minder prettig om in te wonen dan een woning met de juiste luchtvochtigheid. Pak daarom vochtproblemen goed aan zodat u en uw gezin weer behaaglijk kunnen leven.

undefined

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.