Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Vochtonderzoek en -inspectie

VochtinspectieWilt u een vochtonderzoek uit (laten) voeren, of zorgen voor een degelijke inspectie?

Hier bestaan een aantal mogelijkheden voor, bijvoorbeeld door met een tuinslang op de gevel te spuiten en na te gaan of er sprake is van doorslaand water.

Daarnaast kunt u bijvoorbeeld het grondwaterpeil in de gaten houden en nagaan of er sprake is van optrekkend vocht als het gevolg van een hoog grondwaterpeil.

Aan de andere kant kunt u professionele ondersteuning inroepen om een vochtinspectie uit te laten voeren, bijvoorbeeld om in de spouw te laten kijken met een endoscoop.

Vorstschade en de bron

Houd er rekening mee dat vochtschade lastig op te sporen valt vanwege verschillende redenen. Het vocht kan op verschillende plaatsen uw woning binnen dringen, waardoor het met name bij een hoge algehele luchtvochtigheid lastig is om na te gaan waar dit precies vandaan komt. Een natte plek op de muur kunt u nog wel vinden, maar met name vorstschade laat zich niet altijd gemakkelijk onderzoeken. Houd er rekening mee dat u een grondig vochtonderzoek uit zal moeten voeren, om bij de daadwerkelijke bron uit te komen.

Vorstschade ontstaat over het algemeen niet op de plaats waar zich het daadwerkelijke probleem voordoet. Er is veelal sprake van een lek in de gevel of het dak, waar vocht of water door naar binnen kan komen. Dit hoopt zich vervolgens op, tot op het moment dat het buiten begint te vriezen. U loopt dan vorstschade op, terwijl het vocht al niet meer zit op de plaats waar het ooit binnen is gekomen. Wat dat betreft helpt het niet om de vorstschade te laten herstellen, zonder op zoek te gaan naar de bron en daar wat aan te doen. Richt het vochtonderzoek of de vochtinspectie daarom altijd op de bron van de problemen, niet op de symptomen waar u mee te maken krijgt.

Bestrijden van symptomen of de oorzaak

Het grote verschil tussen de huis-tuin-en-keuken aanpak en de professionele wijze is het oplossen van symptomen, of van de oorzaak van een probleem. U kunt zelf een vochtonderzoek of vochtinspectie doen om na te gaan waar het vocht tot een probleem leidt, om het daar vervolgens weg te halen. Het is echter de kunst om de bron van de problemen te vinden. Door deze op te lossen zorgt u ervoor dat de vochtproblemen niet nog eens kunnen ontstaan, waardoor u daar definitief vanaf bent.Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Condensproblemen

Condens ontstaat doordat waterdamp (vocht in dampvorm) neerslaat/condenseert of wederom vloeistof wordt op koude oppervlaktes.
De aanwezigheid van condens is een teken van een te hoge vochtigheid