Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Onprettig leefklimaat door vocht

Onprettig leefklimaatHet is van groot belang om de luchtvochtigheid en daarmee het leefklimaat thuis goed in de gaten te houden.

Zowel een droge als een vochtige lucht voelen niet prettig aan, het is van belang om de waarde hier tussenin te houden.

Op die manier zorgt u er bovendien voor dat er geen vochtproblemen ontstaan en dat u bijvoorbeeld geen last zal hebben van vervelende schimmels.

Condensatie en het dauwpunt

dauwpuntOp het moment dat water verdampt komt dat in de lucht terecht. Het is vooral warme lucht die de damp op zal nemen, aangezien het daar relatief veel capaciteit voor heeft.

Koude lucht kan aan de andere kant minder waterdamp opnemen. Op het moment dat de lucht verzadigd raakt ontstaat er stoom of mist, waardoor we dit kunnen zien.

Er ontstaat condensatie op het moment dat de lucht het dauwpunt bereikt, een bepaalde lage temperatuur die ervoor zorgt dat we druppeltjes op bijvoorbeeld de wand, het plafond of de ramen gaan zien.

 Op het moment dat het dauwpunt bereikt wordt is de lucht verzadigd en bestaat er geen mogelijkheid meer om extra vocht op te nemen.


Advertenties


Te droge of te vochtige lucht

Droge luchtZowel te droge als te vochtige lucht voelt niet comfortabel aan, waardoor het van belang is om hier tussenin te gaan zitten.

Op het moment dat de lucht te droog is zal u merken dat u gemakkelijk last krijgt van neus- en keelklachten.

Dit is iets waar we met name in de winter mee te maken hebben, als de koude lucht buiten vaak erg droog is.

Een te vochtige lucht kan er aan de andere kant toe leiden dat we een benauwd gevoel krijgen, zoals dat met name in tropische gebieden enorm het geval is.

De luchtvochtigheid dient zich op een ideale waarde te bevinden, zodat we ons prettig kunnen bewegen.

Ideale luchtvochtigheid

Te vochtige lucht.Ideaal gezien zou de luchtvochtigheid in huis tussen de 50 - 70% moeten schommelen.

De lucht is dan niet te droog en niet te vochtig, waardoor we een aangenaam leefklimaat kunnen creëren.

Daarnaast is het van belang dat de temperatuur schommelt tussen de 20 en 24 graden. Dit is voldoende warm om het vocht op te kunnen nemen, terwijl het er aan de andere kant niet voor zorgt dat er een benauwd gevoel ontstaat.

Het is door middel van isolatie en ventilatie mogelijk om het ideale leefklimaat in huis te creëren.

Onprettig leefklimaat vanwege hoge luchtvochtigheid en aanwezigheid schimmels

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Te hoge of lage luchtvochtigheid heeft direct invloed op de ademhaling- en luchtwegen. Zeker mensen met astma of bronchitus zullen last hebben van een dergelijke situatie.