Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Gebroken riolering

Is uw riolering afgescheurd, of heeft u te maken met een gebroken riolering? Houd er rekening mee dat dit tot verschillende vervelende problemen kan leiden. Het zorgt ervoor dat u te maken krijgt met overlast vanuit de riolering, maar het zorgt er daarnaast voor dat zich vochtproblemen kunnen ontwikkelen. In veel van de gevallen bevindt de riolering zich voor het grootste gedeelte onder het maaiveld, wat betekent dat de problemen niet altijd direct goed te herkennen zijn. De gebroken riolering valt wat dat betreft onder een van de oorzaken van vochtproblemen waar u bij afwezigheid van andere duidelijke oorzaken naar kunt kijken.

Gebroken riolering en vochtproblemen

Los van de directe problemen die een gebroken riolering kan veroorzaken, kunt u tevens te maken krijgen met vochtproblemen. Het vocht vanuit de riolering kan bijvoorbeeld in een van de funderingsmuren trekken, waar dit er via de capillaire werking zelfs voor kan zorgen dat het vocht omhoog zal trekken. Dit betekent dat u er ook elders in uw woning mee te maken kunt krijgen. Doet u niets aan de vochtproblemen nadat de riolering is afgescheurd? Dan loopt u het risico op de vorming van schimmels, waardoor het leefklimaat behoorlijk negatief beïnvloed zal worden.

Materiaalmoeheid, spanning op het systeem of afbreken van ophangmaterialen kunnen tot een breuk of scheurvan de liggende riolering leiden.

Grondverzakkingen en de riolering

Een gebroken riolering kan het gevolg zijn van een aantal verschillende oorzaken. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er sprake is van een grondverzakking. Dit kan te maken hebben met een (lichte) aardbeving, maar ook op het moment dat het grondwaterpeil stijgt of daalt kunt u hier last van krijgen. Dit betekent dat ook de riolering omhoog of omlaag zal bewegen. Op het moment dat de bewegingen te fors worden kunt u te maken krijgen met een gebroken riolering en loopt u het risico dat er een lekkage ontstaat.

Voldoende bewegingsruimte in de beschermingsbuizen

Zorg in ieder geval altijd voor voldoende bewegingsruimte in de beschermingsbuizen van de riolering, op het moment dat u deze aanlegt. Dit zorgt ervoor dat de riolering als het ware wat vrijheid heeft om omhoog of omlaag te komen. U zorgt er daarmee voor dat er niet direct een gebroken riolering ontstaat, waardoor u vochtproblemen kunt voorkomen. Heeft u te maken met een afgescheurde riolering en wilt u dat graag laten verhelpen? U kunt online meerdere offertes aanvragen bij specialisten in de buurt, die u op een voordelige en uitstekende manier van dienst kunnen zijn met het verhelpen van de problemen.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Natte kruipruimte