Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Oplossingen

EndoscoopVocht in de woning is niet alleen schadelijk, maar ook heel hinderlijk. Vochtvlekken, vochtige en koude muren en vloeren, gedruppel etc. verpesten uw humeur. Indien de oorzaak niet direct duidelijk is of indien de oplossing moeilijk uit te voeren is, is het verstandig om een professional in de arm te nemen.

Het is verstandig om een grondig onderzoek uit te laten voeren, bij voorkeur door een expert op dit gebied.

Hij of zij kan u bijvoorbeeld van dienst zijn met het bepalen van de hygroscopie van bepaalde materialen, of er met een endoscoop voor zorgen dat u eventueel vocht in de spouw op kunt sporen.

 Dit gaat verder dan het onderzoeken van de waterdichtheid van de gevel met een tuinslang of het bijhouden van het grondwaterpeil.

Hieronder en aan de rechterzijde van deze pagina ziet u een overzicht met mogelijke oplossingen voor uw vochtproblemen. Voor meer informatie kunt u op een oplossing klikken.


Vochtonderzoek en -inspectie

VochtmeterVoor u de vochtwering oplossingen of de vochtbestrijders toe kunt passen is het allereerst van belang om na te gaan waar zich de problemen voordoen en nog belangrijker, waar de bron hiervan ligt.

Hoe komt het dat er vochtproblemen ontstaan en wat kunt u eraan doen om dit te voorkomen?

Pas op dat u niet alleen de symptomen bestrijdt, maar dat u zich ook daadwerkelijk richt op de bron van de problemen.

Ga na waar het vocht de woning binnen weet te komen, aangezien die plaats niet gelijk hoeft te zijn aan de plek waar het vocht uiteindelijk tot de problemen leidt.

Lees hier verder over vochtonderzoek en -inspectie.

Injecteren c.q. aanbrengen van een vloeibaar vochtscherm in de muur.

Vochtwering en waterkering

Zodra het op basis van een vochtonderzoek en -inspectie goed duidelijk is waar de problemen vandaan komen kunt u gebruik gaan maken van de vochtbestrijders. U kunt er met de vochtwering oplossingen bijvoorbeeld voor zorgen dat u de gevel opnieuw impregneert, om een waterkering aan te brengen. Het hydrofoberen van de gevel zorgt ervoor dat u niet zomaar meer te maken zal krijgen met doorslaand vocht. Optrekkend vocht kunt u bestrijden door u te richten op de kelder en de kruipruimte. U kunt zorgen voor een goede buitenafdichting, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een verticale buitenafdichting.

Impregneren c.q. hydrofoberen (waterafstotend maken) van een buitenmuur. Dient minimaal elke 10 jaar te gebeuren.

Impregneren van de gevel

Het impregneren van de gevel is mogelijk met een aantal verschillende materialen. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat vocht geen kans meer krijgt om door te slaan, maar u kunt daarnaast gebruik maken van materialen die de vorming van algen en schimmels op een effectieve manier tegengaan.

Ondanks het impregneren is het verstandig om de gevel regelmatig te laten reinigen en het materiaal opnieuw aan te laten brengen. Op die manier zorgt u ervoor dat de vochtbestrijders hun werk goed kunnen doen, waardoor u zo min mogelijk last zal hebben van de invloed van vocht en u er binnen niet mee te maken krijgt.

Lees hier verder over het impregneren van gevels.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.