Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Horizontale en verticale vochtwering

Zorg er met horizontale en verticale vochtwering voor dat u het vocht zo goed mogelijk buiten de deur kunt houden, zodat u daar geen last van heeft. U zorgt er daarmee voor dat zich elders in de woning geen vochtplekken kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld als het gevolg van de capillaire werking van de gevel.

Horizontale vochtwering

U kunt voor de horizontale vochtwering gebruik maken van twee verschillende mogelijkheden. Het is allereerst mogelijk om de vochtwering aan te brengen door gebruik te maken van bitumen banen, die u op de fundering plaatst. Het is van belang om dit zo nauwkeurig mogelijk te doen, aangezien zich anders toch vocht kan vormen en de vochtwering niet tot het gewenste resultaat leidt.

Bitumen laag aan de buitenkant van de fundering.

Met name bij het later aanbrengen van de horizontale vochtwering is dit lang niet altijd een ideale methode. U dient de gevel in de horizontale richting door te zagen en vanaf twee kanten aan de muur te werken. Bovendien kunt u op die manier de kwaliteit van de mortel aantasten, waardoor dit de gevel als geheel niet ten goede zal komen.

Horizontale afdichting

Een andere vorm van horizontale vochtwering vormt het injecteren van de gevel, iets dat veel beter geschikt is bij bestaande bouw. In dat geval kunt u gaten boren in de gevel, op ongeveer 10cm van elkaar. Boor gaten met een doorsnede van 2cm en vul deze met het injecteermiddel. De vloeistof zal via een gel-achtige toestand overgaan in een vaste vorm en vanaf dat moment zorgen voor een horizontale vochtwering. Op die manier kunt u bijvoorbeeld het optrekkend vocht op een goede manier tegengaan. Hierdoor ontstaan er geen vochtplekken meer in huis, zonder dat u gebruik hoeft te maken van het hak- en breekwerk dat we nog kennen van vroeger.

Verticale vochtwering

U kunt aan de andere kant gebruik maken van een verticale vochtwering. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld de speciale pleisters en de afdichtingsverf, die ervoor zorgt dat de kelderwand of de fundering geen vocht toe zal laten. U kunt gebruik maken van een dikke pasta op basis van latex en bitumen, of werken met bijvoorbeeld een bitumencoating. Het is in ieder geval van belang om er hiermee voor te zorgen dat er een goede waterdichte laag ontstaat. Het impregneren of hydrofoberen van de kelderwanden is niet voldoende voor een verticale vochtwering, aangezien dit er slechts voor zorgt dat bijvoorbeeld regenwater niet door kan slaan.Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.