Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Vocht en gezondheid

Benauwd door vochtproblemenVocht en gezondheid hebben veel met elkaar te maken, waardoor het van belang is om bijvoorbeeld de luchtvochtigheid in huis goed in de gaten te houden.

 U kunt hiervoor gebruik maken van een barometer of een ander specifiek meetinstrument.

Op die manier houdt u het leefklimaat in huis in de gaten en zorgt u ervoor dat u niet te maken krijgt met een ongezonde situatie.

Prettig wonen

Comfortabel wonen met de juiste vochtigheidsgraad in uw woning.De mens voelt zich over het algemeen het meest prettig wanneer er sprake is van een constante luchtvochtigheid, op een gematigd niveau.

Loopt de luchtvochtigheid te hoog op dan krijgen we een klam of benauwd gevoel, terwijl een te lage luchtvochtigheid het gemakkelijk koud in huis maakt.

 Ideaal is een luchtvochtigheid van 50 - 70% bij een temperatuur van 20 - 24 graden Celsius.

 We kunnen hier goed in functioneren, waardoor er sprake is van een fijn leefklimaat.


AdvertentiesAfbladderend behang

Met name de wanden, plafonds en vloeren hebben een grote invloed op de luchtvochtigheid in huis, net als de meubels die we hebben staan. Bij een geringe luchtvochtigheid zullen deze elementen vocht afgeven, terwijl ze een overschot op kunnen nemen. Hier gaat een regulerende werking vanuit, waardoor materialen met een hoge capaciteit om vocht op te nemen de voorkeur genieten op het moment dat u een inrichting kiest. Met name hout staat bekend om de hoge mate van hygroscopische waarde, wat betekent dat dit materiaal veel en gemakkelijk vocht op kan nemen.

Luchtwegen

Loopt de luchtvochtigheid te hoog op? Dan kan dit uiteindelijk schadelijk zijn voor onze luchtwegen en de rest van onze gezondheid. Dat heeft te maken met het feit dat er schimmels kunnen ontstaan, die schadelijke stoffen uitscheiden en er daarmee voor zorgen dat we bijvoorbeeld last kunnen krijgen van astma of bronchitis. Het is verstandig om dit tegen te gaan, door de luchtvochtigheid in huis goed in de gaten te houden.

Schimmel

Schimmel en ongedierte

Op het moment dat u te maken krijgt met een schimmel of met ongedierte is het van belang om dit zo grondig mogelijk aan te pakken. Probeer het aangetaste materiaal volledig te vervangen, zodat u er zeker van kunt zijn dat alle sporen daadwerkelijk verdwenen zijn. Schimmels vormen een soort paddestoelen die in een binnenklimaat gemakkelijk gedijen, op het moment dat er sprake is van een vochtige voedingsbodem. Houd het leefklimaat binnen goed in de gaten en voorkom dat schimmels zich kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld door naden in de badkamer goed schoon en droog te houden of te maken.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.