Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Ventilatie van de keuken

De ventilatie van de keuken is van groot belang, aangezien er met name tijdens het koken gemakkelijk vocht in huis kan ontstaan. Tijdens het koken verdampt het water, wat betekent dat er als het ware condens in de lucht terecht zal komen. Zorg voor voldoende ventilatie in de keuken, door gebruik te maken van een afzuigkap. Op die manier voorkomt u dat het vocht in de lucht blijft hangen en dat de luchtvochtigheid negatief beïnvloed kan worden.

Type afzuigkap kiezen

U kunt de ventilatie van de keuken vormgeven door gebruik te maken van een afzuigkap, die beschikbaar is in verschillende varianten. U kunt allereerst kiezen voor een standaard afzuigkap. Dit is een exemplaar met een ventilatiemotor, die u dient aan te sluiten op een eigen kanaal naar de gevel of het dak. Houd er rekening mee dat u deze niet kunt aansluiten op een afzuiginstallatie in de woning.

Afzuigkap

Ten tweede kunt u voor de ventilatie van de keuken gebruik maken van een wasemkap, die we ook wel kennen als een motorloze afzuigkap. U heeft een bedieningsschakelaar en een lichtpunt tot uw beschikking.

Ten derde kunt u gebruik maken van een circulatiekap. Deze filtert de lucht, maar houd er rekening mee dat deze de lucht niet af zal voeren. Deze kap is vooral bedoeld om de verspreiding van kookgeuren te beperken.

Twee ventielen of T-stuk

Dient u een motorloze afzuigkap te plaatsen voor de ventilatie van de keuken, bijvoorbeeld in een appartementencomplex? Houd er rekening mee dat er twee ventielen aanwezig dienen te zijn, waarvan u er één gebruikt voor de aansluiting van de kap. Is er slechts een enkel exemplaar aanwezig? Plaats dan direct een T-stuk, zodat u een andere afvoer tot uw beschikking heeft in de woning op het moment dat u de kap uit heeft staan.

Ventilatieplanning is belangrijk tijdens de bouw. Het Bouwbesluit is hierbij leidend.

Afzuigkap op bestaand bouwkundig ventilatiekanaal

U kunt de afzuigkap voor de ventilatie van de keuken bovendien aansluiten op een bestaand bouwkundig ventilatiekanaal. Houd er rekening mee dat dit kanaal rechtstreeks naar het dak dient te gaan.

Het is niet mogelijk om de kap aan te sluiten op een collectief kanaal of een shuntkanaal, aangezien u dan het risico loopt dat de buren hier veel last van zullen hebben.

Is er een oud stookkanaal in de keuken aanwezig? Dan kunt u daar eventueel gebruik van maken voor de ventilatie van de keuken, zodat u geen nieuw kanaal hoeft aan te leggen.

Mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor geforceerde verwijdering van vochtige lucht uit het gebouw


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Meer informatie over ventilatie vindt u hieronder:

In een niet-vochtige woning is het niet alleen veel prettiger om te wonen, maar het is ook nog eens veel gezonder!