Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Injecteren

Wilt u de muren of de fundering injecteren? U dient bij vochtproblemen te zorgen voor een goede afdichting, zowel in de horizontale als de verticale zin. Op het moment dat zich bijvoorbeeld optrekkend of opstijgend vocht voordoet is het verstandig om daar direct tegen op te treden. Dit is vaak afkomstig uit de kelder, of uit de fundering. Het vocht trekt daar in de gevel. Vervolgens zorgt de capillaire werking van de gevel ervoor dat het vocht op kan trekken en gemakkelijk meters omhoog kan komen, om uiteindelijk bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken boven de kelder te bereiken.

Meer over injecteren van muren,vloeren en funderingen:

Horizontale afdichting

Muren injecteren tegen vocht

U kunt de muren injecteren tegen vocht, door gebruik te maken van een speciaal injecteermiddel. Dit zorgt ervoor dat u als het ware een stop aan kunt brengen, zodat het vocht niet verder kan en u daar boven dat punt geen last van zal hebben. Houd er rekening mee dat het vocht onder dit punt nog altijd in de gevel aanwezig zal zijn. U kunt zorgen voor een afdichting van de buitenkant van de kelder of de kruipruimte om dit te voorkomen, of ervoor zorgen dat u gebruik maakt van een betonnen kuip.

Wat is injecteren

Het injecteren van de gevel vormt een relatief nieuwe aanpak, om optrekkend en opstijgend vocht in de gevel tegen te kunnen gaan. Voorheen maakten we ook wel gebruik van het horizontaal doorzagen van de muur, om een bitumen of kunststof olie toe te passen. Inmiddels maken we gebruik van het injecteren, door gaten te boren in de muur. Vervolgens zorgen de hydrofoberende en afdichtende werking van de kunststof componenten in de vloeistof ervoor dat er een goede waterkerende laag ontstaat. Het gaat om een vloeistof, die via een gel-achtige toestand uiteindelijk een vaste vorm in de gevel zal bereiken.

Injectienippels

Tegen optrekkend vocht

Het injecteren vormt een goed wapen tegen het optrekkend of opstijgend vocht, waardoor u daar in de rest van de woning geen last meer van zal hebben. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij specialisten uit de buurt, om na te gaan wie u het best van dienst kan zijn met het injecteren van de muur of de fundering. Laat u goed adviseren over de te gebruiken materialen en het aantal gaten dat u laat boren. Op die manier kunt u zich goed wapenen tegen het vocht, zodat u daar geen last meer van zal hebben en u het leefklimaat kunt optimaliseren

Zoutuitbloeiing, optrekkend vocht en beschadigingen. Deze muur moet gereinigd, hersteld (voegen herstellen, stenen vervangen), geïmpregneerd (tegen doorslaand vocht) én geïnjecteerd worden tegen optrekkend vocht.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.