Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Wat zijn schimmels?

Schimmelend behangHeeft u last van zwarte schimmel, of wilt u meer weten over een ander type? De kleur van schimmels kan variëren, u kunt te maken krijgen met geel/rood, groen/bruin tot aan zwart/grijs. Het enorme aantal verschillende schimmels en zwammen zorgt ervoor dat deze zich niet altijd gemakkelijk als zodanig laten herkennen. Wees in ieder geval op uw hoede wanneer er sprake is van een vochtprobleem of zich condensatie voordoet. Dit vormt een ideale voedingsbodem voor schimmels, waardoor zij de kans krijgen zich in uw woning te ontwikkelen.

Zaad van de zwammen

Er bestaan meer dan 100.000 verschillende schimmels, waarvan er zo’n 30 - 40 ook binnen voor kunnen komen. Het grote gevaar van schimmels is het zaad dat zij afgeven, aangezien deze sporen ervoor zorgen dat de schimmel zich gemakkelijk kan uitbreiden. De sporen zullen zich ontwikkelen tot een mycelium, een soort netwerk. De kleurverandering hiervan zorgt ervoor dat de schimmel met het menselijk oog waar te nemen is. Het is van belang om de schimmel zo snel mogelijk aan te pakken en vervolgens wat aan het vochtprobleem te doen.

Vele soorten schimmels, maar stuk voor stuk schadelijk voor woning én gezondheid

Miljoenen sporen

Het aantal sporen dat de schimmels uitscheiden loopt in de miljoenen, waardoor de schimmel zich behoorlijk snel kan ontwikkelen. Met name op het moment dat de voedingsbodem vochtig blijft en er geen sprake is van ventilatie kunnen de problemen snel toenemen. Het is daarom onder andere van belang om voor voldoende ventilatie te zorgen. Op die manier kan de schimmel zich niet verder ontwikkelen. Verschillende wetenschappers brengen de uitscheiding van sporen door de schimmels in verband met de ontwikkeling van allergieën door de mens. Het is daarom van belang om de schimmel zo snel mogelijk te (laten) verwijderen, zodat u gevolgen voor uw gezondheid kunt voorkomen.

Vochtige ruimtes zijn heel gevoelig voor schimmelvorming.

Direct actie ondernemen

SchimmelenHeeft u te maken met schimmel? Het gaat om een netwerk van miljoenen sporen, dus probeer dit zo snel mogelijk tegen te gaan.

Op die manier kunt u het risico op schadelijke gevolgen voor uw gezondheid tot een minimum beperken en ervoor zorgen dat u een gezond leefklimaat kunt herstellen.

Daarnaast dient u zich te richten op de vochtproblemen waar u mee te maken heeft. De schimmel is slechts een uiterlijk gevolg van deze problemen.

Indien u de oorzaak van de schimmel (de vochtproblemen) niet aanpakt is het dweilen met de kraan open en zal de schimmel vanzelf weer terugkomen, waardoor u daar opnieuw last van krijgt.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

  • Overzicht veel voorkomende vochtproblemen:

  1. Zoutuitbloei op buitenmuren