Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Bestrijden van symptomen

Het bestrijden van symptomen helpt u direct van de problemen af, maar houd er rekening mee dat het slechts gaat om een tijdelijke oplossing. Om de vochtproblemen daadwerkelijk op te lossen is het van belang om op zoek te gaan naar de bron van de problemen. Heeft u bijvoorbeeld te maken met schimmels op de muren? U kunt deze verwijderen, maar houd er rekening mee dat ze vanzelf terug zullen komen indien u er niet in slaagt om de luchtvochtigheid terug te brengen of de oppervlaktecondensatie tegen te gaan.

Schimmel ontstaat wegens vocht. Het verwijderen van schimmel betekent niet dat de oorzaak verholpen is.

Optrekkend vocht en vochtplekken

Indien u last heeft van (horizontale) vochtplekken, laag op de gevel, is de kans groot dat er sprake is van optrekkend vocht. Op de plaats waar het vocht zich concentreert is de kans groot dat er schimmel op de muren zal ontstaan. U kunt de schimmel verwijderen, maar houd er rekening mee dat dit vanzelf terug zal komen. Het is van belang om het optrekkend vocht een halt toe te roepen. U kunt dit doen door de kelderafdichting of afdichting van de kruipruimte op orde te maken, of er met behulp van injectie voor te zorgen dat het vocht niet langer omhoog kan kruipen in de gevel, als het gevolg van de capillaire werking.

Lekkage van het dak

Heeft u te maken met een lekkage van het dak? Pas er dan ook voor op dat u niet aan de slag gaat met het bestrijden van de symptomen. Dit gevaar ligt op de loer, aangezien een lekkage van het dak zich vaak op een andere plaats laat zien, dan waar het vocht daadwerkelijk naar binnen treedt. Verhelp niet zomaar een vochtplek of schimmel op het dak, maar zoek naar de oorzaak van het probleem en zorg voor een waterdicht geheel.

Mogelijke lekkage van het dak dient nauwkeurig onderzocht te worden aangezien dit soort lekkages overal in de woning vochtschade kunnen veroorzaken terwijl het oorzakelijk verband vaak onduidelijk is.

Schimmels op de muren

Indien u schimmels op de muren aantreft is er sprake van een te hoge luchtvochtigheid, waarschijnlijk in combinatie met een beperkte ventilatie. U kunt de symptomen bestrijden door de schimmel te verwijderen, maar het is vervolgens van belang om op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem. Zorg ervoor dat u meer ventilatie aanbrengt en dat u de luchtvochtigheid omlaag brengt. Is er sprake van een vorm van lekkage, of komt er op een andere manier vocht naar binnen? Ga dit tegen, zodat u zowel de symptomen als het daadwerkelijke probleem kunt aanpakken.

Een vochtige muur is een perfecte broedplaats voor snel verspreidende - en giftige - zwarte schimmels.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.