Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Vochtproblemen

Vochtproblemen zoals loslatend stucwerkU kunt te maken krijgen met verschillende vochtproblemen in huis. Houd rekening met condensatievocht en doorslaand vocht, maar ook met optrekkend vocht en bijvoorbeeld lekkages.

Als het gevolg van vocht kunt u te maken krijgen met schimmel of zwamvorming.

Hieronder ziet u een overzicht van veel voorkomende vochtproblemen. Voor meer informatie kunt u naar die informatiepagina gaan.

 

Heeft u absoluut geen idee waar uw vochtprobleem betrekking op heeft? Vraag dan een gratis advies en offerte aan!Condensproblemen

Condens ontstaat doordat waterdamp (vocht in dampvorm) neerslaat/condenseert of wederom vloeistof wordt op koude oppervlaktes.
De aanwezigheid van condens is een teken van een te hoge vochtigheid

Condensatievocht

Condensatievocht vormt een van de belangrijke vochtproblemen in huis. Er ontstaat condensatie als het gevolg van heet douchen en in bad gaan, maar ook als het gevolg van ademen, koken en het gebruik van kamerplanten. Dat hoeft op zich geen probleem te vormen, mits er sprake is van voldoende ventilatie.

Heeft u te maken met condensatievocht door een foutieve constructie? Dan is de kans groot dat de vocht problemen meer ernstige vormen aannemen en lijkt het van belang om daar sneller wat aan te doen.

Zorg in ieder geval voor voldoende ventilatie en voorkom dat er vocht op bijvoorbeeld de muren of het plafond blijft staan. U zorgt er op die manier voor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het condensatievocht en de luchtvochtigheid in huis op peil blijft.


Advertenties

Advertenties


Doorslaand vocht en optrekkend vocht

Een van de andere vocht problemen waar u mee te maken kunt krijgen is doorslaand vocht. Dit staan voor het vocht dat door de gevel heen ‘slaat’, bijvoorbeeld op het moment dat het regent en daarnaast hard waait. U heeft een probleem met uw spouwmuur, of met uw buitenafdichting van de kelder op het moment dat het gaat om grondwater dat doorslaat.

Een vergelijkbaar probleem is optrekkend vocht, als het gevolg van een capillaire werking of andere problemen. Op het moment dat er sprake is van vocht in de kruipruimte of een lekkage in de kelder loopt u het risico dat dit vocht ook andere delen van de woning zal bereiken.

Optrekkend vocht zorgt voor vochtschade aan binnenmuren.

Lekkages en schimmel of zwamvorming

Tenslotte kunt u binnen de vochtproblemen in huis bijvoorbeeld te maken krijgen met lekkages en schimmel. Een lekkage kunt u over het algemeen gemakkelijk herkennen, aangezien er een relatief grote hoeveelheid vocht ontstaat op een plaats waar dat niet hoort.

 Houd met name verkleuringen goed in de gaten en ga schimmel of zwamvorming zo snel mogelijk tegen. Dit zijn gevolgen van vocht problemen, die u vlot dient te verhelpen om daadwerkelijke schade te voorkomen.

Neem vocht problemen in ieder geval altijd serieus, aangezien deze over het algemeen niet vanzelf verdwijnen en juist steeds ergere vormen aan zullen nemen.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.