Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Kelderlekkages

KelderpompHeeft u te maken met kelderlekkage, of wilt u kelderlekkages voorkomen?

Het is van groot belang om voor een goede weerstand tegen water en vocht te zorgen, om te voorkomen dat een kruipruimte of een kelder te vochtig zal worden.

Een teveel aan vocht kan optrekken als het gevolg van de capillaire werking van poreuze gesteenten, waardoor u daar ook in de rest van de woning mee te maken kunt krijgen.

Zelfs ervaren aannemers krijgen soms te maken met lekkages in de kelder, aangezien het soms lastig is om de druk van het grondwater in te schatten.

Waterdichte buitenafdichting

Om kelderlekkages te voorkomen kunt u allereerst gebruik maken van een waterdichte buitenafdichting, iets dat de voorkeur heeft. Het is bij bestaande huizen bijvoorbeeld mogelijk om een verticale vochtafdichting aan te brengen. Het is noodzakelijk om de kelderwanden vrij te graven, zodat u de afdichting aan kunt brengen. Reinig allereerst de muren en breng vervolgens een waterdichte KDS-pleister aan, in twee aparte lagen. Dit zorgt er samen met een eventuele bitumineuze stijklaag aan dat u het vocht goed buiten de deur kunt houden, zodat u daar binnen geen last van zal krijgen.

Buitenkant fundering wordt blootgesteld aan grondwater met een hoge hydrostatische druk.

Waterdichte binnenafdichting

Vormt het geen mogelijkheid om de kelderwanden af te graven en aan de buitenzijde een verticale afdichting aan te brengen? U kunt dat eventueel ook aan de binnenzijde doen. Dit vormt tevens een optie op het moment dat de kosten voor afdichting aan de buitenzijde te hoog op zullen lopen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de afdichting aan de binnenzijde eigenlijk een noodoplossing vormt. De funderingsmuren blijven als het gevolg hiervan nat, wat betekent dat u het vocht eigenlijk aan de verkeerde kant tegenhoudt. Dit zorgt er onder andere voor dat de schadelijke stoffen uit de grond toch in de gevel terecht komen en de kwaliteit en duurzaamheid hiervan kunnen aantasten.

Een veel voorkomend beeld in Nederland: een vochtige, klamme kelder met soms zelfs plasjes water. Een vochtige kelder zorgt voor een verhoogd luchtvochtigheid in de gehele woning.

Waterdichte kom

U kunt voor het voorkomen van kelderlekkage het best gebruik maken van een waterdichte kom, door de wanden en de vloer met een waterdichte KDS-mortel te bewerken. Door gebruik te maken van een holle hoek bij de scheiding tussen de wand en de vloer is het mogelijk om de KDS-pleister of vloermortel succesvol aan te brengen en het vocht op een effectieve wijze buiten de deur te houden. Met name binnen de nieuwbouw vormt dit een uitstekende methode om ervoor te zorgen dat de kruipruimte of de kelder vrij blijven van kelderlekkages


Advertenties

Advertenties


Een droge kelder kan voor allerlei toepassingen worden gebruikt en is een waardeverhogende factor.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.