Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Ventilatiesystemen

U kunt gebruik maken van verschillende soorten ventilatiesystemen. U heeft allereerst bijvoorbeeld de keuken voor een natuurlijke ventilatie, met een natuurlijke toe- en afvoer. In dat geval kunt u gebruik maken van gevelroosters, die ervoor zorgen dat er frisse lucht de woning in kan stromen. Uiteraard kunt u de roosters openen of sluiten, afhankelijk van de hoeveelheid ventilatie die u nodig heeft. De lucht zal vanaf een open kanaal via het dak de woning weer uitstromen, waardoor er sprake is van een volledig natuurlijk systeem.

Mechanische toevoer en natuurlijke afvoer

Een alternatief ventilatiesysteem voor in uw woning is dat met een mechanische toevoer en een natuurlijke afvoer. Dit is vooral interessant op het moment dat u geen gebruik kunt maken van gevelroosters, bijvoorbeeld omdat een deel van de woning zich inpandig bevindt. In dat geval kunt u gebruik maken van toevoerventilatoren, die ervoor zorgen dat er op een mechanische wijze voldoende lucht in de woning komt. Aan de andere kant kunt u gebruik maken van een natuurlijke afvoer via de open kanalen, zoals we dat ook kennen van de volledig natuurlijke ventilatiesystemen.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke toevoer en mechanische afvoer

Het is binnen de ventilatiesystemen ook mogelijk om gebruik te maken van precies het tegenovergestelde principe. In dat geval kiest u voor een natuurlijke toevoer van lucht, bijvoorbeeld via de gevelroosters die hiervoor beschikbaar zijn. Deze zorgen ervoor dat er voldoende frisse lucht naar binnen zal stromen, mits u de roosters open heeft staan. Aan de andere kant maakt u gebruik van een mechanische afvoer, aan de hand van bijvoorbeeld een ventilatorbox of meerdere ventilatoren. Dit is onder andere een optie op het moment dat u in een appartement woont, waardoor er niet zomaar een afvoer via het dak weg kan lopen, om de lucht af te voeren.

Mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor geforceerde verwijdering van vochtige lucht uit het gebouw

Mechanische toe- en afvoer

Tenslotte kunt u binnen de verschillende ventilatiesystemen gebruik maken van het volledig mechanische systeem.

 In dat geval is er sprake van een mechanische toevoer, naast een mechanische afvoer. Dit systeem komen we veelal tegen bij appartementen, in combinatie met warmteterugwinning uit de ventilatielucht.

Het zorgt voor de volledige ventilatie in huis en gaat op een heel zuinige manier om met warmte. Dit draagt daardoor niet alleen bij aan de ventilatie, het zorgt er daarnaast voor dat we zuinig om kunnen gaan met energie en de energierekening op die manier flink kunnen drukken.Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Meer informatie over ventilatie vindt u hieronder:

In een niet-vochtige woning is het niet alleen veel prettiger om te wonen, maar het is ook nog eens veel gezonder!