Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Schimmelbestrijding

Wilt u vochtplekken verwijderen of zorgen voor een effectieve schimmelbestrijding? Het is van belang om hier bijvoorbeeld tijdens de ontwerpfase en de uitvoeringsfase aandacht aan te besteden, zodat u hier later zo goed mogelijk me om kunt gaan. Schimmels hebben een bochtigheid nodig van minimaal 62 - 65%, al groeien ze het best bij een relatieve vochtigheid tussen de 90 en 100%. Voorkom oppervlaktecondensatie, maar houd er daarnaast rekening mee dat u de algehele luchtvochtigheid onder de 80% dient te houden, om de groei van schimmels tegen te gaan.

De veel voorkomende schimmel in de vochtige en niet goed geventileerde badkamer.

Ontwerpfase

Het is al tijdens de ontwerpfase van belang om voor voldoende schimmelbestrijding te zorgen. Zorg bijvoorbeeld voor een verkleining van de invloed van vochtopname en -afgifte door het afwerkmateriaal, door gebruik te maken van materialen die hier goed tegen bestand zijn. Des te minder gevoelig de materialen voor schimmel zijn, des te beter het lucht om later vochtplekken te verwijderen.

Fouten bij ontwerp kunnen vochtschade veroorzaken

Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met een maximale vermindering van de waterdampverspreiding. Het lijkt logisch om meer te ventileren in een woning, maar vooral het meest effectief ventileren draagt bij aan de schimmelbestrijding. De snelheid waarmee materialen drogen helpt mee bij het verwijderen van vochtplekken.

Vele soorten schimmels, maar stuk voor stuk schadelijk voor woning én gezondheid

Uitvoeringsfase

Tijdens de uitvoeringsfase kunt u zorgen voor schimmelbestrijding door de thermische isolatie in de spouwconstructie in ieder geval zorgvuldig aan te brengen. Zorg er voor dat de isolatieplaten zorgvuldig worden aangesloten, om een maximale warmteweerstand te kunnen garanderen. Op die manier kunt u de f-factor bereiken zoals die tijdens de ontwerpfase is vastgesteld.

Daarnaast is het van belang om rekening te houden met het toevoegen van hulpstoffen aan de afwerkmaterialen. Wasmiddelen die u toevoegt aan pleisters zorgen er bijvoorbeeld voor dat de gevoeligheid voor schimmels toe zal nemen. Het niet gebruiken hiervan vormt wat dat betreft een effectieve vorm van schimmelbestrijding.

Schimmels en zo...

Schimmel in vochtige ruimtes
Schimmel- en mosvorming op buitenmuren
Schimmel op kitnaden
Schimmels achter behang.
Schimmel in de kelder
Schimmel op plafond.
Schimmels zijn levende en groeiende organismes
Schimmels trekken insecten aan.
Vocht sloopt elk gebouw.

Praktische tips bij schimmelbestrijding

Probeer de aantasting altijd te beperken bij het verwijderen van vochtplekken. Maak de schimmelplek eerst schoon met een oplossing van water en soda, chloor, alcohol of azijn.

Zorg er bij meer hardnekkige aantasting voor dat u de schimmelsporen wegborstelt en u een schimmeldoder in water oplost om deze aan te kunnen brengen.

Probeer nat te borstelen, om een verdere verspreiding van de sporen zoveel mogelijk te voorkomen. U kunt daarnaast zorgen voor schimmelbestrijding door de plek te behandelen met een professioneel schimmelwerend middel, al dient u altijd rekening te houden met de mogelijke schadelijke gevolgen voor uw gezondheid bij verkeerd gebruik.

Verwijderen aanwezige schimmels met schoonmaakmiddelen.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.