Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Tegen doorslaand vocht

Wilt u de gevel impregneren, bijvoorbeeld omdat u last heeft van doorslaand vocht via de buitenmuur? U zorgt er met het impregneren of hydrofoberen voor dat u het vocht beter buiten de deur kunt houden. Dit heeft te maken met de werking van het hydrofoberen, dat zich goed richt op bijvoorbeeld de porositeit van het materiaal, naast de vorm van de poriën, de porieverdeling en de contacthoek van het water.

Porositeit van het materiaal

Indien u last heeft van doorslaand vocht door de buitenmuur zorgt het hydrofoberen ervoor dat u hier wat aan kunt doen. De absorberen van water heeft te maken met de porositeit van het materiaal, waardoor het van belang is om u daar op te richten. De open ruimtes in de gevel zorgen ervoor dat hier water in kan gaan zitten. Het hydrofoberen sluit deze open ruimtes als het ware af voor het water, waardoor het zich niet naar binnen kan dringen. Aan de andere kant kunt u rekenen op een toegenomen sterkte van het materiaal, waardoor u geen last meer heeft van doorslaand vocht door de buitenmuur en de gevel steviger in elkaar komt te zitten.

Vorm van de poriën en porieverdeling

Daarnaast richt het hydrofoberen tegen het doorslaand vocht door de buitenmuur zich op de vorm van de poriën en de porieverdeling. Het zorgt ervoor dat de porieverdeling minder fijn wordt, waardoor u onder andere minder last heeft van optrekkend vocht. Daarnaast zorgt het ervoor dat de poriën aan de buitenzijde een bescherming ontvangen. Normaal gesproken maakt de ongelijke verdeling van de vorm van de poriën het lastig om te voorspellen hoe de capillaire werking op zal treden en hoeveel ruimte er is voor het water om van buitenaf naar binnen te dringen, iets waar u hiermee wat aan kunt doen.

Impregneren van de buitengevel

Contacthoek van het water

Het hydrofoberen van de gevel zorgt er tenslotte voor dat u de contacthoek met het water een stuk groter kunt maken, te weten meer dan 90 graden. Normaal gesproken is de contacthoek van een gevel met het water een stuk kleiner, waardoor dit er gemakkelijker in door kan dringen.

 Op die manier heeft u een stuk minder last van doorslaand vocht in de buitenmuur, waardoor u het leefklimaat binnen kunt optimaliseren.

Wat dat betreft levert hydrofoberen een aantal belangrijke voordelen op en is het verstandig om regelmatig een beschermende laag op de gevel aan te laten brengen.Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.