Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Lekkages

DaklekkageU kunt te maken krijgen met verschillende lekkages in huis.

Het opsporen van lekkages vraagt in een aantal gevallen om wat ervaring en specialiteit, aangezien het niet altijd direct duidelijk is waar de oorzaak zich bevindt.

Met name bij lekkages aan het dak of in de gevel kan deze zich op een andere plaats uiten, dan waar het vocht daadwerkelijk naar binnen komt of ontstaat als het gevolg van condens.

Kapotte waterleiding

In bepaalde gevallen heeft de lekkage te maken met een kapotte waterleiding. Aangezien deze zich in de meeste gevallen in de gevel bevindt, valt deze vorm van lekkage niet altijd gemakkelijk op te sporen. Het is daarom van belang om de hulp van een specialist in te roepen.

Deze kan u bijvoorbeeld van dienst zijn met een endoscoop, om in de spouw te kijken. Op die manier verloopt het opsporen van de lekkage een stuk gemakkelijker, ook omdat de specialist waarschijnlijk veel ervaring heeft met het nagaan van de bron van het vocht.

Waterleidingen lekkages zijn vaak moeilijk te vinden aangezien ze in muren en achter betegeling zijn aangebracht.

Gebroken riolering

De riolering kan breken of scheuren, bijvoorbeeld als het gevolg van een aardbeving, of andere bewegingen van de grond. Het is van belang om de beschermingsbuizen van de riolering voldoende bewegingsruimte te bieden, maar zelfs dan kunt u nog te maken krijgen met een lekkage. Uiteraard is het van belang om deze problemen direct tegen te gaan, net als wanneer er sprake is van een lekke doorvoer door de fundering.

Doorroesten of afscheuren rioleringen vaak probleem lekkages in kelder, kruipruimte of souterain.

Lekke doorvoer fundering

De afvoer loopt in veel van de gevallen door de fundering naar buiten, al is dat onder het maaiveld en ziet u daar normaal gesproken niets van. Bijvoorbeeld wanneer het grondwaterpeil stijgt of zakt kan het zijn dat de grond zelf ook wat in beweging komt. U kunt dan te maken krijgen met een lekke doorvoer in de fundering, een vervelende vorm van lekkage.

Lekkende doorvoer in fundering door combinatie constructiefouten en hydrostatische druk grondwater. 

Kapotte dakbedekking

Verder kunt u als het gevolg van extreem weer bijvoorbeeld te maken krijgen met kapotte dakbedekking. Bij een schuin dak is er veelal sprake van een kapotte pan, indien u een plat dak heeft zal dit waarschijnlijk komen door een scheur of een kapotte naad in de dakbedekking.

Kapot dak zorgt voor waterschade in de woning.

Kapotte dakgoten

Houd met name bij een plat dat de dakgoten goed schoon, om te voorkomen dat deze vuil of verstopt raken, of zelfs kapot gaan. Op die manier voorkomt u met goede dakgoten dat er water langs de gevel gaat lopen en u te maken kunt krijgen met een vervelende lekkage in uw woning of pand.

Kapotte dakgoten door vorst, vervuiling of materiaalmoeheid.

Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Veel extra stookkosten vanwege een vochtige woning