Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Spouwmuurproblemen

spouwmuurdoorslagHeeft u last van vocht in de spouwmuur, of wilt u meer weten of hoe u bekende spouwmuur vochtproblemen kunt voorkomen?

 Het systeem van een spouwmuur is in principe waterdicht, mits u hier op de juiste manier mee omgaat en er geen constructiefouten of slordigheden ontstaan.

 In de praktijk is dat vaak wel het geval, waardoor er vocht in de spouwmuur kan ontstaan.

 De buitenmuur maakt op basis van het principe van een spouw nergens contact met de binnenmuur, waardoor er een luchtkolom ter isolatie ontstaat.

Spouwankers met een druppelboog

Ter versteviging van de spouwmuurconstructie maken we in veel gevallen gebruik van spouwankers.

Deze zorgen voor een brug tussen de buitenmuur en de binnenmuur, waardoor er toch (indirect) contact tussen de beiden zal ontstaan.

Dit kan een bron vormen voor het transport van vocht, waardoor u last kunt krijgen van spouwmuur vochtproblemen.

Het is van belang om de spouwankers te voorzien van een druppelboog.

 Deze zorgt ervoor dat eventueel water of condens zich kan verzamelen, om vervolgens naar beneden toe af te druppelen.

Op die manier is het mogelijk om te voorkomen dat het vocht in de spouwmuur uiteindelijk de binnenmuur zal bereiken en daar voor problemen kan zorgen.

Vocht in de spouwmuur door constructiefouten

Bekende spouwmuur vochtproblemen

Dat neemt niet weg dat er toch sprake is van een aantal bekende spouwmuur vochtproblemen. Deze ontstaan bijvoorbeeld op het moment dat u gebruik maakt van tochtgaten, op het moment dat u last heeft gehad van vochtproblemen. Deze zorgen voor een luchtstroom die voor de verdamping van het doorgetrokken vocht zou moeten zorgen. Men vergat echter vaak dat dit de isolatie in de spouw haast teniet deed, waardoor u te maken kreeg met een hogere energierekening.

Daarnaast bleek het niet afdoende om een spouwopening te vullen met formaldehyde of een ander schuim. Het isolatieschuim raakte snel verzadigd en bleek op dat moment een uitstekend transportmiddel te zijn voor vocht. Het bleek lastig om dit te verwijderen, waardoor u beter gebruik kunt maken van lavasteenkorrels. Deze transporteren geen vocht en kunnen desgewenst gemakkelijk weer worden verwijderd.

Het is in ieder geval van belang om op zoek te gaan naar de bron van het vocht in de spouwmuur, om deze zo grondig mogelijk aan te pakken. In principe is alleen het beperken van de inkomst van vocht een geschikte mogelijkheid om de vochtproblemen op te lossen en ervoor te zorgen dat u daar binnen zo min mogelijk last van zal hebben.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.