Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Condensvorming

Condens op ruit.Heeft u in huis te maken met condensvorming?

Houd er rekening mee dat condens de gehele dag door ontstaat, zelfs op het moment dat u niet aanwezig bent, maar u wel een paar mooie kamerplanten heeft staan.

Dat is op zich geen probleem, mits u er met voldoende ventilatie voor zorgt dat dit vocht weg kan en niet in huis achter zal blijven.

Ziet u vochtplekken op de wand of het plafond? Dan kan dit een gevolg zijn van condensvorming, waar u gelukkig wat aan kunt doen.

Warm water waterdampDe bronnen van condensvorming vinden we overal om ons heen, al zijn we ook zelf een belangrijke bron.

Op het moment dat we uitademen komt er warme vochtige lucht in de omgeving terecht, terwijl we aan de andere kant droge en koele lucht inademen. Daarnaast zorgt het koken voor een flinke toename van de hoeveelheid vocht in de lucht en draagt ook het heet douchen daar natuurlijk aan bij.

De kamerplanten geven vocht af aan de lucht en op het moment dat we water koken om thee te zetten is dat ook het geval.

Wat dat betreft vindt er doorlopend condensvorming plaats en is het van belang om daar rekening mee te houden en op die manier vochtproblemen te voorkomen.

 Evenwicht tussen ventilatie en isolatie

Om de condensvorming binnen de perken te houden is het verstandig om het leefvocht naar buiten af te voeren, door voldoende te ventileren.

Er stroomt dan koele en droge lucht naar binnen, die vocht op kan nemen en op kan warmen, om vervolgens weer naar buiten te stromen.

Zorg voor een goede balans met isolatie, om te voorkomen dat de temperatuur binnen te ver af zal nemen.

Dat is immers niet aangenaam, maar een lage temperatuur zorgt daarnaast voor een beperkte mogelijkheid om vocht op te nemen en condensvorming op muren of plafond tegen te gaan.

Maatregelen tegen teveel condensvorming

Wilt u maatregelen nemen tegen een teveel aan condensvorming? Dit is mogelijk door in ieder geval enkele malen per dag de woning door te luchten en tijdens het koken en douchen een raam open te zetten.

Verder kunt u vochtvreters gebruiken indien u het lastig vindt om voldoende te ventileren en kunt u deuren gesloten houden tijdens het douchen en koken om een verspreiding van de vochtige lucht tegen te gaan.

Tenslotte kunt u de deuren naar onverwarmde vertrekken het best zoveel mogelijk gesloten houden, om te voorkomen dat zich daar op de koude wanden condens zal gaan vormen.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


6 bronnen van vocht in de woning

Vochtbron 1 : Condensvorming
Vochtbron 2 : Neerslag
Vochtbron 3 : Grondwater
Vochtbron 4 : Bouwvocht (voornamelijk bij nieuwbouw woningen)
Vochtbron 5 : Lekkages
Vochtbron 6 : Hygroscopie
Wat kost vochtbestrijding?