Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Vocht in kruipruimte

Heeft u te maken met vocht in de kruipruimte? Het is van belang om dit goed in de gaten te houden. Dicht een lekkage of waterinsijpeling van buitenaf en richt u daarnaast op bijvoorbeeld vochtige muren van de kruipruimte of de kelder. Het vocht kan zorgen voor een ongezond leefklimaat, waarin met name schimmels zich goed kunnen ontwikkelen.

Grondwater in de kruipruimte trekt op via de fundering.

Ventilatie van de kruipruimte

Het is van groot belang om de kruipruimte voldoende te ventileren, ook al gaat het om een ruimte waar u normaal gesproken niet lang of veel zal verblijven. Zelfs wanneer de leemzandbodem van de kruipruimte droog aanvoelt kunt u niet zonder goede ventilatie. Veel vochtproblemen in huis ontstaan als het gevolg van slechte ventilatie in de kruipruimte, die in open verbinding staat met de spouwopening. Staat de kruipruimte onder water? Dan is ventileren niet voldoende en dient u andere maatregelen te nemen.

Grondwater op de bodem van de kruipruimte.

Maatregelen voor een droge kruipruimte

Op het moment dat u last heeft van vocht in de kruipruimte is het verstandig om voor meer ventilatieopeningen te zorgen. Zorg ervoor dat deze tenminste 5 vierkante centimeter aan vrije doorlaat hebben, per vierkante meter vloeroppervlakte. Zorg er daarnaast voor dat u zakwater uit de spouw niet in de kruipruimte terecht laat komen, aangezien het daar bij onvoldoende ventilatie niet goed meer weg kan en voor problemen kan zorgen. Tenslotte is het van belang om de wanden, de bodem en de doorvoer-openingen af te werken met een waterdichte KDS-mortel. Op die manier kunt u vocht in de kruipruimte voorkomen, of dit probleem verhelpen.

Thermische isolatiechips voor isolatie van de kruipruimte bodem zorgen ook voor minder vocht.

Waterdichte kom in de kelder of kruipruimte

Daarnaast is het bij bijvoorbeeld stuwvocht of een hoge hydrostatische druk van het grondwater verstandig om gebruik te maken van een waterdichte kom, zoals een betonnen kuip. U kunt deze om de kruipruimte heen laten maken, om ervoor te zorgen dat het vocht niet langer naar binnen kan dringen en u daar niet mee te maken zal krijgen. De onderzijde van de kruipruimte dient bij nieuwbouw minimaal 80cm boven het grondwaterniveau te liggen en er mogen in verband met de ventilatie geen ‘dode hoeken’ in de kruipruimte voorkomen.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.