Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Daling woningwaarde

Vocht is de vijand van uw woning en zal deze onherroepelijk beschadigen waardoor deze minder waard zal worden.Houd rekening met een daling van de woningwaarde door vochtproblemen. Dit is iets waar u wellicht niet direct bij stilstaat, maar indirect zorgen de vochtproblemen er gemakkelijk voor dat uw woning minder waard wordt.

Dit heeft te maken met het feit dat de isolatiewaarde van de gevels of het dak af zal nemen, waardoor u een lager energielabel krijgt en de koper rekening dient te houden met hoge herstelkosten of hogere stookkosten.

Dit leidt in de beide gevallen tot een lager bod op de woning, of zelfs een bod op een andere woning zonder vochtproblemen.

Lager energielabel

Doordat de isolatiewaarde veel slechter wordt zal ook het energielabel een slechtere uitkomst geven.Sinds we gebruik maken van het energielabel voor woningen is het mogelijk om huizen met elkaar te vergelijken op basis van de isolatiewaarde.

Op het moment dat u te maken heeft met vochtproblemen loopt u het risico op bijvoorbeeld vochtige muren. Het zijn de poreuze gedeelte in de muren die zich volledig met lucht die zorgen voor de isolerende waarde hiervan.

Op het moment dat zich vocht in de muur bevindt kan daar geen lucht bij en neemt de isolerende waarde dus af. Als het gevolg daarvan krijgt u een slechter energielabel, wat een potentiële koper mee kan nemen in het bepalen van de hoogte van het bod of het vergelijken van meerdere woningen.


Advertenties


Kosten voor het verhelpen van vochtschade

DakschadeBovendien kan een potentiële koper rekening houden met de vochtschade, door uit te gaan van de kosten die hij of zij dient te maken om ze te laten verhelpen.

Is er bijvoorbeeld in de kelder sprake van vochtproblemen, vanwege de capillaire werking door een matige bescherming van de buitengevel tegen het grondwater?

Dat kan behoorlijke kosten met zich meebrengen, waardoor de koper het bedrag aan kosten van de oorspronkelijke waarde van de woning af zal trekken.

Hogere stookkosten

Hogere stookkosten door nat huis.Tenslotte kan een potentiële koper rekening houden met de hogere stookkosten, als het gevolg van de beperkte isolatie door de vochtproblemen in de muur, de vloer of wellicht het dak.

 In dat geval brengt een woning meer terugkerende kosten met zich mee, waardoor de waarde hiervan terug zal lopen.

In alle drie de gevallen zal een koper waarschijnlijk een lager bod uitbrengen op de woning, of zelfs bieden op een andere woning zonder deze problemen.

 Het is daarom verstandig om deze situatie te voorkomen en er met het herstellen van de vochtproblemen voor te zorgen dat u hier niet mee te maken krijgt.

Door optrekkend vocht wordt de muur (bakstenen en mortel) zwaar aangetast en verliezen hun vochtwerende en isolerende werking waardoor de woning minder waard wordt.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Veel voorkomende vochtproblemen

  1. Zoutuitbloei op buitenmuren