Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Wat is impregneren?

Benieuwd naar wat impregneren is en hoe het ervoor zorgt dat u geen last meer zal hebben van doorslaand vocht, bijvoorbeeld op het moment dat het flink regent en de wind het water tegen de gevel aan drukt? Het impregneren zorgt als het ware voor een dun waterafstotend laagje op de gevel, dat zich in de poriën van de gevel zal laten trekken. U kunt op die manier de contacthoek met het water vergroten en ervoor zorgen dat dit niet meer zo gemakkelijk binnen zal dringen.

Waterafstotend laagje

Het impregneren zorgt als het ware voor een dun afstotend laagje, ter bedekking van de poriewanden van de gevel. Dit zorgt ervoor dat de poriën niet zomaar meer vol kunnen lopen met water, bijvoorbeeld op het moment dat het hard regent. Houd er rekening mee dat dit wat anders is dan het vullen van de poriën van de gevel, aangezien dat ervoor zou zorgen dat het voor de gevel niet langer mogelijk is om de ‘ademen’. Dankzij het impregneren blijkt de ademende functie behouden, waardoor er vochttransport in de vorm van damp mogelijk blijft. Aan de andere kant kan het water niet zomaar meer doorslaan, waardoor u binnen geen last krijgt van vochtproblemen.

Impregneren is het aanbrengen van een hydrofobisch (waterafstotend) middel.

Contacthoek vergroten

Daarnaast zorgt het waterafstotende laagje als het gevolg van het impregneren ervoor dat u de mogelijkheid heeft om de contacthoek te vergroten. Zou u niets doen aan de gevel? Dan is de contacthoek 0 graden en kan het water hier gemakkelijk in doordringen. U zorgt met het impregneren voor een contacthoek van 90 - 180 graden, waarmee u ervoor zorgt dat het water minder gemakkelijk naar binnen toe door kan dringen. Dit voorkomt dat u last krijgt van water aan de binnenzijde van de gevel, of dat de spouw en daarmee het isolatiemateriaal vochtig of zelfs nat zal worden.

Impregneren van de buitengevel

Water onder druk

Houd er rekening mee dat het impregneren zorgt voor een belangrijke vorm van bescherming van de gevel, maar dat dit de gevel niet waterdicht maakt. Het is daarom dan ook niet voldoende om bijvoorbeeld de buitenzijde van een keldermuur te impregneren, op het moment dat u het grondwater tegen wilt houden. Water onder druk kan zich nog altijd een weg naar binnen persen. Zorg daarom altijd voor een goede kelderafdichting aan de buitenzijde, op het moment dat u ervoor wilt zorgen dat zich binnen geen vocht op zal hopen. U kunt het impregneren gebruiken om het doorslaan van bijvoorbeeld regenwater te voorkomen.Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Een droge en goed onderhouden woning is meer waard!