Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Kapotte dakbedekking

Bitumen dakbedekking shinglesHeeft u te maken met een kapotte dakbedekking, of wilt u dit zo goed mogelijk voorkomen?

Dan is het van belang om de invloeden van het weer op de verschillende onderdelen van uw woning goed in de gaten te houden.

Op te moment dat er sprake is van een lekkage van de dakbedekking dient u hiervoor zo snel mogelijk een offerte aan te vragen bij een specialist.

Wilt u zelf de lekkage verhelpen?

Kies dan bijvoorbeeld voor een bitumenpasta, die u aan kunt brengen om bepaalde naden goed af te dichten.

Invloed van het weer

Houd er rekening mee dat de invloed van het weer tot een kapotte dakbedekking kan leiden. Een lekkage van het dak kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van harde regen, maar ook van sneeuw of hagel. Met name aan de windkant van een woning kan de druk flink oplopen en is het tijdens extreem weer van belang om de dakbedekking goed in de gaten te houden. Heeft u te maken met een lekkage van de dakbedekking? Houd er dan tevens rekening mee dat de lekkage op een andere plaats kan zitten, dan waar u last krijgt van vocht. Tevens kunt u te maken krijgen met problemen aan de buitenmuren, bij de ramen en deuren of op een balkon.

Vorst brengt veel schade aan

Lekkage van de dakbedekking

Een lekkage van de dakbedekking kan bij een goed geconstrueerd schuin dak alleen plaatsvinden op het moment dat er sprake is van kapotte dakpannen. Het is daarom verstandig om hier eerst naar op zoek te gaan en een kapotte pan eventueel zelf te vervangen. Til de dakpan boven die exemplaar op, haal de pan eruit en plaats hier een nieuwe in. Zorg ervoor dat deze goed vast komt te zitten en werk altijd veilig op het dak. Heeft u een plat dak? Dan is de kapotte dakbedekking vaak een gevolg van een scheur of een open naad in de dakbedekking.

Regelmatige inspectie van de kwaliteit van de dakbedekking is verstandig.

Lekkage aan het dak verhelpen

U kunt de kapotte dakbedekking in dat geval verhelpen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een bitumenpasta. Dit is ook in een spuit verkrijgbaar, waardoor u dit eenvoudig aan kunt brengen om de naad te dichten. Ga altijd eerst op zoek naar de bron van de problemen, aangezien de lekkage zich op een andere plaats kan uiten dan op de plek waar dit daadwerkelijk aan de orde is. Laat bij voorkeur een specialist kijken naar lekkage aan het dak, die u meer kan vertellen over wat er aan de hand is en u direct van dienst kan zijn.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.