Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht  is vaak het gevolg van een slechte detaillering of een falende aansluiting van de gevel.

Deze vochtklacht komt met name veel voor bij een verouderde waterkerende laag, die niet meer in staat is om voldoende weerstand te bieden aan bijvoorbeeld een harde regen of een hoge luchtvochtigheid.

Op het moment dat u te maken krijgt met extreme weersomstandigheden loopt u het risico dat het vocht naar binnen door zal slaan, waardoor de gevel onvoldoende bescherming biedt en u binnen te maken kunt krijgen met vochtproblemen.

Voorbeelden van doorslaand vocht

Scheur lekkageDoorslaand vocht kan zich op een aantal verschillende manieren uiten. U heeft daar bijvoorbeeld mee te maken op het moment dat er sprake is van een lekkage in het gevelvlak, zonder dat er een andere duidelijke oorzaak aan te wijzen valt.

Daarnaast kan het zijn dat u vochtsporen tegenkomt bij de bouwkundige aansluitingen, zoals rondom de kozijnen of bij de aansluiting van de bouwdelen.

Verder kan het zijn dat u te maken krijgt met doorslaand vocht, op het moment dat er een wijziging van de gevelopbouw heeft plaatsgevonden.

Met name na een onzorgvuldige na-isolatie ontstaan er vaak problemen, net als na het verwijderen van een overstek.

Onderzoek naar doorslaand vocht

Vochtonderzoek naar mogelijke vochtproblemenHet is bij een eventuele aanwezigheid van doorslaand vocht van belang om daar goed onderzoek naar te doen.

Doe een beregeningsproef, eventueel gewoon met de tuinslang waarmee u water op de gevel spuit.

Daarnaast kunt u gebruik maken van een endoscoop, een spouwkijker, om na te gaan of er in de spouw op bepaalde plaatsen sprake is van vocht.

Ten derde kunt u de karstenbuisproef doen, om de vochtopname door het metselwerk na te gaan en tenslotte kunt u zich richten op de oppervlaktetemperatuur in combinatie met de RV/ruimtetemperatuur.

U kunt op die manier oppervlaktecondensatie uit proberen te sluiten.

Loslatend behang door doorslaand vocht

Doorslaand vocht oplossen of verhelpen

Staat vast dat u te maken heeft met doorslaand vocht?

Dan is het uiteraard van belang om voor een oplossing te zorgen. U kunt de aansluitingen laten herstellen, of er voor zorgen dat u het voegwerk opnieuw laat aanbrengen.

U kunt dit eventueel combineren met het laten hydrofoberen van de gevel, wat staat voor het impregneren hiervan. U brengt dan als het ware een waterkerende laag op de gevel aan.

Tenslotte kunt u de detaillering rondom de aansluitingen herzien, op het moment dat duidelijk is dat dit de bron vormt van het doorslaand vocht waar u mee te maken heeft.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.