Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Lekke doorvoer fundering

Heeft u te maken met een lekke doorvoer van de fundering, waardoor er vochtproblemen ontstaan? Er is sprake van een doorvoer op het moment dat de afvoer door een funderingsmuur loopt, om daar naar buiten te kunnen stromen. In de meeste gevallen is er sprake van een doorvoer onder het maaiveld, waardoor een lekkage niet altijd goed te ontdekken valt. Houd met name de kruipruimte en kelder goed in de gaten, aangezien het mogelijk is om de vochtproblemen daar op te merken.

Doorvoer fundering

De doorvoer van de fundering brengt normaal gesproken geen problemen met zich mee. Het kan als het gevolg van een grondverzakking echter voorkomen dat er een afvoer breekt, of dat hier een scheur in ontstaat. Dit is voldoende om het vocht naar buiten te laten lopen, waardoor dit in de grond of in de kelder terecht kan komen. In veel van de gevallen raakt er in ieder geval een fundering getroffen, wat betekent dat het van belang is om hier iets aan te laten doen. U kunt anders last krijgen van optrekkend vocht door de capillaire werking, of te maken krijgen met een negatieve invloed op de kwaliteit van de gevel onder het maaiveld.

Lekkage doorvoer fundering, foutief aangebracht waardoor doorslaand vocht.

Funderingsmuren waterdicht maken

In principe hoeft een gebroken afvoerleiding niet direct tot een probleem te leiden in de kelder of de kruipruimte. Indien de funderingsmuren voorzieningen kennen om deze waterdicht te maken is de kans zelfs groot dat u er helemaal niets van zal merken. Het is in dat geval uiteraard van belang om de afvoer te herstellen, maar dit is minder noodzakelijk dan wanneer de funderingsmuur niet waterdicht is. In dit geval leidt een lekke doorvoer fundering immers niet tot schade aan de gevel, in combinatie met bijvoorbeeld de vorming van schimmel op die plek.

Voldoende ruimte voor beweging

Op het moment dat u een doorvoer door de fundering aanlegt is het van belang om gebruik te maken van beschermingsbuizen, inclusief voldoende speling voor beweging. De grond kan altijd wat verzakken of juist omhoog komen, als het gevolg van bijvoorbeeld een wisselende stand van het grondwater. Door hier met wat bewegingsruimte op in te spelen hoeft dit niet direct tot problemen te leiden. U krijgt dan minder snel te maken met een lekke doorvoer van de fundering, waardoor u de vochtproblemen buiten de deur kunt houden.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Voorbeelden rioleringswerken

  1. Zoutuitbloei op buitenmuren