Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Ventilatie van de badkamer

De ventilatie van de badkamer is van groot belang, om te zorgen voor een gezond leefklimaat met een luchtvochtigheid binnen de juiste waarden. Tijdens het douchen loopt de luchtvochtigheid flink op, waardoor het van belang is om daar direct wat aan te doen. Zorg voor een goede toevoer van frisse lucht en afvoer van de warme en natte lucht, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een schakelaar of sensor om de ventilatie van de badkamer te regelen.

Toevoer van frisse lucht

Vocht in de badkamer is op zich geen probleem, mits u hier op de juiste manier mee omgaat. Zorg voor voldoende toevoer van frisse lucht. Heeft u een badkamer aan de buitenmuur? Dan zal er waarschijnlijk een raam of een ventilatierooster aanwezig zijn. Zet het raam tot ongeveer een half uur na het douchen open. Langer is niet nodig, dat zou vanwege de koude lucht juist het risico op schimmel vergroten.

Heeft u een inpandige badkamer? Zorg dan voor voldoende ventilatietoevoer vanuit bijvoorbeeld de gang, of maak gebruik van een ventilatiesysteem dat frisse lucht in zal blazen en de warme en natte lucht juist af zal zuigen.

De veel voorkomende schimmel in de vochtige en niet goed geventileerde badkamer.

Afvoer van de warme lucht

Het is in de beide gevallen van belang om voor de afvoer van de warme en natte lucht te zorgen. Dit kan via een open afvoerkanaal naar het dak, maar met name bij laagbouw levert dit als het gevolg van valwind regelmatig comfortklachten op. Maak bij voorkeur gebruik van een mechanische afvoer met een ventilator. U kunt dan gebruik maken van bijvoorbeeld een aan/uit-regelaar, of een hoog-/laagregeling. De verschillende standen op een schakelaar zorgen ervoor dat u de ventilatie tijdelijk in kunt schakelen, eventueel in combinatie met een sensor.

Een goede afvoer van vochtige lucht is essentieel. 

Schakelaar of sensor voor de ventilatie in de badkamer

U kunt een schakelaar of een sensor gebruiken om de ventilatie in de badkamer gemakkelijk, of zelfs automatisch, in te schakelen. Kiest u voor een sensor? Koppel de ventilatie dan aan het licht, maar maak bij voorkeur gebruik van een wachttijd van 3 - 5 minuten. Op die manier voorkomt u dat de ventilatie inschakelt wanneer u alleen uw tanden komt poetsen. Laat de ventilatie tot ongeveer 120 minuten na het douchen draaien. Op die manier kunt u zorgen voor frisse lucht in de badkamer, waardoor u het leefklimaat in orde kunt houden. U heeft dan niet teveel last van vocht in de badkamer.Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Meer informatie over ventilatie vindt u hieronder:

Schimmels en zo...

Schimmel in vochtige ruimtes
Schimmel- en mosvorming op buitenmuren
Schimmel op kitnaden
Schimmels achter behang.
Schimmel in de kelder
Schimmel op plafond.
Schimmels zijn levende en groeiende organismes
Schimmels trekken insecten aan.
Vocht sloopt elk gebouw.