Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Aantasting materialen

Aantasting materialenBent u op de hoogte van de aantasting van materialen door vocht?

Vocht lijkt voor velen wellicht een onschuldige substantie, maar dit is totaal niet het geval.

De meeste schade in gebouwen en woningen wordt veroorzaakt door water, waardoor het van groot belang is om dit goed tegen te gaan.

Water wisselt gemakkelijk van de ene toestand naar de andere, waardoor we het lang niet altijd goed de baas kunnen.

Water en waterdamp

Water en waterdampWater leeft, als het gevolg van de zouten en bijvoorbeeld opgeloste gassen en kleine levende wezens die erin zitten.

Sporen van planten en bacteriën komen de bouwmaterialen binnen via het water, waardoor we ons daar tegen dienen te wapenen.

Water is er altijd en overal, is het niet in de vloeibare vorm dan wel in de vorm van waterdamp. Op die manier kan het vocht haast overal doorheen dringen en is het van belang om ons hier tegen te weren om vochtproblemen te voorkomen.

Zorg er met voldoende ventilatie voor dat u de condens kwijt kunt raken en houd de capillariteit van poreuze bouwmaterialen in de gaten om te voorkomen dat het water dicht via een gevel omhoog op kan werken.

Hevige regenval zorgt voor hoge grondwaterstanden en problemen bij funderingen en in kruipruimtes

Heftige regenval zorgt voor hoge grondwaterstand
Hoge grondwaterstand zorgt voor veel druk op fundering, muren & vloeren onder maaiveld
Veel regenval zonder voldoende drainage zorgt voor vochtige grond
Vocht wordt opgezogen uit de grond door muur: optrekkend vocht
Bepaalde gebieden in Limburg lopen extra kans op waterschade.
Loslatend pleisterwerk en mortel door optrekkend vocht

Schade boven de grond

Vocht kan zorgen voor de aantasting van materialen, zowel boven als onder de grond. Boven de grond zien we dit goed gebeuren, waardoor u de mogelijkheid heeft om dit in de gaten te houden. Met name het metselwerk van de gevel heeft tijdens momenten van neerslag veel te verduren. Daarnaast wisselt de temperatuur van de lucht en kunnen er scheuren ontstaan, zodat het vocht zich vervolgens een weg naar binnen kan dringen. Houd ook het bevriezen van vocht in poreuze materialen in de gaten, aangezien dit tot belangrijke bronnen voor vochtproblemen kan leiden.


Advertenties

Advertenties


Schade onder de grond

De aantasting van materialen door vocht vindt aan de andere kant echter ook onder de grond plaats. Dit heeft vooral te maken met het zuigvermogen van de bouwmaterialen, met name wanneer het gaat om poreuze elementen.

De capillaire werking zorgt voor het opzuigen van het vocht, waardoor dit zich via de gevel omhoog kan optrekken

. Probeer met name de kelder en kruipruimte goed in de gaten te houden wanneer het grondwaterpeil op begint te lopen.

Eventuele vochtproblemen kunnen leiden tot de ontwikkeling van schimmels en ongedierte, die u het best in de kiem kunt smoren om verdere schade zoveel mogelijk voor te zijn.

Vochtwerende laag moet reeds tijdens bouw aangebracht worden om aantasting te vermijden.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.