Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Optrekkend vocht

Optrekkend vochtHeeft u last van opstijgend of optrekkend vocht?

Dit kan een belangrijk probleem zijn, dat om een directe oplossing vraagt.

Indien u hier niets aan doet kunt u te maken krijgen met een vochtfront in uw woning, waardoor zich daar schimmels kunnen ontwikkelen en het leefklimaat gevaar zal lopen.

Optrekkend vocht is in Nederland een veel voorkomend probleem, met name vanwege hoge grondwaterstand en de aanwezigheid van kelders en kruipruimtes.

Wat is optrekkend vocht

Optrekkend vocht is als het ware niets anders dan vocht dat via de capillaire werking van gesteenten omhoog weet te komen. Gesteenten in bijvoorbeeld de gevel zijn poreus, wat betekent dat hier lucht in zit. Dit ‘zuigt’ het water als het ware omhoog, op het moment dat er in een lager gedeelte sprake is van vocht. U kunt optrekkend vocht herkennen aan een horizontaal front op de gevel of binnenmuur, in tegenstelling tot een verticale vochtplek.

Hydrostatische druk grondwater

Optrekkend vocht kan ontstaan als het gevolg van verschillende problemen. U kunt bijvoorbeeld te maken hebben met een hoge hydrostatische druk van het grondwater. In dat geval ligt het grondwaterpeil hoger dan de bodem van de kelder, waardoor er zowel druk op de gevels als op de bodem van de kelder komt te staan. Een klein scheurtje of een gaatje kan er dan toe leiden dat de hydrostatische druk van het grondwater het vocht als het ware naar binnen perst en u daarmee te maken krijgt.

Lekkage op de kim (aansluiting wand/vloer van een kelder)

Kelderlekkages

Heeft u te maken met een kelderlekkage? Ook dit is in de meeste gevallen een gevolg van een hoge grondwaterstand, al kan het in bijzondere gevallen ook gaan om stuwvocht. Feit is in ieder geval dat u vocht in de kelder of kruipruimte heeft, dat u daar niet wenst. Het vocht kan via de gevels omhoog kruipen en er daarmee voor zorgen dat u in de rest van de woning te maken krijgt met optrekkend of opstijgend vocht. U kunt hier wat aan doen door de lekkage te dichten, door aan de buitenzijde of binnenzijde van de kelder of kruipruimte een afdichting aan te brengen.

Een droge kelder kan voor allerlei toepassingen worden gebruikt en is een waardeverhogende factor.

Vocht in kruipruimte

Staat er water in de kruipruimte, of heeft u te maken met vocht in de kelder? Het is van belang om deze ruimten goed te ventileren, ook op het moment dat u daar zelf maar weinig bent. Op die manier geeft u schimmels niet de kans om zich te ontwikkelen.

Met name een laag water in de kruipruimte kan tot vervelende gevolgen leiden, dus probeer dit in ieder geval altijd zo snel en vakkundig mogelijk aan te pakken.

Grondwater op de bodem van de kruipruimte.

Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Comfortabel wonen

Een woning met een hoge luchtvochtigheid is veel minder prettig om in te wonen dan een woning met de juiste luchtvochtigheid. Pak daarom vochtproblemen goed aan zodat u en uw gezin weer behaaglijk kunnen leven.

undefined