Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Condens door foutieve constructie

Foutieve constructieU kunt op verschillende manieren te maken krijgen met condens als het gevolg van een foutieve constructie.

Het kan bijvoorbeeld gaan om een warmtebrug, een gebrekkige horizontale of verticale afdichting of een gebrekkige ventilatie van de spouw.

 

In alle deze gevallen kunt u te maken krijgen met condens in huis.

Condens door warmtebruggen

Bij condens door een foute constructie gaat het in de meeste gevallen om een warmtebrug.

Het vocht door constructiefouten komt in dit geval binnen vanwege de slechte isolatie van de bouwelementen, die meer warmte doorgeven dan de directe omgeving.

De materialen worden vochtig, omdat de oppervlaktetemperatuur aan de binnenzijde lager is, wat het mogelijk maakt om de dauwtemperatuur vlotter te bereiken.

Hierdoor kunt u te maken krijgen met vocht in huis, als het gevolg van een constructiefout.

Gebrekkige horizontale en verticale afdichtingen

Vocht door een foutieve constructie kan daarnaast betrekking hebben op een gebrekkige horizontale of verticale afdichting.

Het gaat in dit geval om zeer ernstige fouten, bij de afdichting van bijvoorbeeld de fundering van een kruipruimte of een kelderwand.

Met name bij hoge grondwaterstanden is het van belang om naast de bitumen afdichting ook gebruik te maken van bijvoorbeeld een betonnen kuip. Indien dit niet, of onvakkundig, gebeurt zal u te maken krijgen met de capillaire werking naar boven, die ervoor zorgt dat er vocht in huis ontstaat.

Het water wordt als het ware in het materiaal gezogen, zodat het de weg naar binnen kan vervolgen.


Advertenties

Advertenties


Gebrekkige ventilatie van de spouw

Minder ernstig, maar niet minder vervelend, is de gebrekkige ventilatie van de spouw, die ervoor kan zorgen dat er vocht door constructiefouten naar binnen kan komen. In de meeste gevallen is de warmte-isolatie naderhand verkeerd uitgevoerd. De condens kan niet verdampen, waardoor er uiteindelijk waterschade in huis zal ontstaan.

Het is in alle gevallen van vocht door constructiefouten van belang om de bron van de problemen op te sporen. Het is alleen op die manier mogelijk om er door een vakman wat aan te laten doen, zodat u de vochtproblemen kunt bestrijden.

Afvoer vocht in spouwmuur geeft soms problemen door slechte constructie.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

  1. Zoutuitbloei op buitenmuren