Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Gevel niet waterdicht

Gevel niet waterdicht.Is uw gevel niet waterdicht, of wilt u voorkomen dat hier in de toekomst vocht doorheen kan trekken?

Gevelschade kan op een aantal verschillende manieren ontstaan. Vocht is in ieder geval een belangrijke bedreiger van de kwaliteit van een gevel, waardoor het van belang is om deze daar goed tegen te wapenen.

Zowel regen als bijvoorbeeld afvloeiend water kan tot schade leiden. Is een gevel niet waterdicht?

Dan kan ook vorstschade of zoutschade ervoor zorgen dat de kwaliteit hiervan snel terugloopt, net als bijvoorbeeld een foutieve reiniging of een zware milieubelasting.

Oorzaken van overmatige vochtinwerking

Met name overmatige vochtinwerking in de gevel kan tot belangrijke problemen leiden.

U kunt allereerst te maken krijgen met de eigenschappen van bouwmaterialen, aangezien de hoge poreusheid zorgt voor een sterke capillaire werking.

Daarnaast kunnen bouwfouten zorgen voor een lekkage in de gevel, met name op de plaats van de verbindingen.

Uiteraard kunnen verder ook poreuze funderingen en scheuren in de gevel ertoe leiden dat deze niet meer waterdicht is, waardoor er vocht naar binnen door kan trekken en u daar zowel in de spouw als op de binnengevel mee te maken kunt krijgen.

Regen en hoge luchtvochtigheid

Hoge luchtvochtigheidOp het moment dat de gevel niet waterdicht is dient u er rekening mee te houden dat u te maken kunt krijgen met vochtschade, als het gevolg van regen en een hoge luchtvochtigheid.

 Regen is met name een probleem op het moment dat dit onder invloed van wind op de gevel terecht komt, aangezien de druk dan hoog op kan lopen en de weerstand van de gevel te gering kan blijken.

Aan de andere kant kan een hoge luchtvochtigheid zorgen voor een constante druk van het vocht, waardoor dit bij een niet-waterdichte gevel tot problemen kan leiden.

Bindmiddel kan oplossen

Tenslotte kan een niet waterdichte gevel leiden tot het oplossen van bindmiddel. In het water zitten verschillende bestanddelen, zoals kooldioxyde en zwaveldioxyde of zwaveltrioxyde.

Deze stoffen kunnen het bindmiddel langzaam op laten lossen, waardoor de kwaliteit en duurzaamheid van de gevel snel achteruit zullen gaan. De gevelbouwmaterialen verliezen op die manier hun stevigheid, waardoor er na verloop van tijd scheuren of kieren kunnen ontstaan.

Deze maken het voor het vocht en water gemakkelijker om naar binnen te treden, waardoor de problemen zich op zullen stapelen en het van belang is om hier in een vroeg stadium professioneel naar te laten kijken.

Oplossen van mortel en stenen.

Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.